Home

VESTI

Američki rimejk Gajićevog filma

No Comments Film

Američki rimejk Gajićevog filmaFilm „Technotise: Edit i ja“ autora Alekse Gajića, koji je imao svoju premijeru prošle godine na Festivalu filma i medija Cinema City, gde je osvojio nagradu publike i specijalno priznanje za poseban doprinos razvoju srpske kinematografije, dobiće 2011. američki rimejk.

 

Iza nove verzije filma staće američka producentska kuća Legendary Pictures i Leta Kalogridis, izvršna producentkinja filma „Avatar“.

 

U ulozi sufinansijera filma naći će se čuveni holivudski studio Warner Bros, a pored Kalogridisove, za producenta je potvrđen i Re Sancini, koji je sa Džejmsom Kameronom sarađivao na „Titaniku“ (Titanic).
 
Kada su izvršni producenti budućeg rimejka naručili od video montažera Džerona Pitsa da napravi dvominutni video materijal, koji bi predstavljao potencijalnu američku verziju filma „Technotise: Edit i ja“, probudila se i ideja o snimanju rimejka. Trejler koji od februara postoji na sajtu You Tube zabeležio je izuzetno veliku posetu, a kombinuje inserte iz filmova „Manjinski izveštaj“ (Minority Report) Stivena Spilberga, „Avatar“ (Avatar) Džejmsa Kamerona i „Potomci“ (Children of Man) Alfonsa Kuarona, sa insertima iz raznih filmova u kojima se pojavljuje glumica Mila Jovović.

 

 

 {mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=TPu-PRHtCWE|width=450|height=364{/mgmediabot2}
Američki rimejk Gajićevog filma „Technotise: Edit i ja“

 

“Technotise: Edit i ja“ na prošlogodišnjem festivalu Cinema City, po mišljenu i reakcijama publike, bio je prava senzacija i jedno od najgledanijih filmskih ostvarenja prikazanih na festivalu. Nastao je na osnovama naučnofantastičnog stripa Alekse Gajića, koji je i reditelj ovog ostvarenja. Film prikazuje Edit, prosečnu devojka, koja živi i studira u Beogradu 2074. Volonterski radi u istraživačkom centru gde neguje Abela, autističnog matematičkog genija, koji nakon otkrića formule koja objedinjuje sve energije na Zemlji potpuno prekida komunikaciju sa svetom oko sebe. Da bi povećala svoje intelektualne kapacitete, usled problema na fakultetu, Edit ugrađuje čip sumnjivog porekla. Kada sticajem okolnosti vidi grafikon misteriozne formule, njen čip postaje svestan samog sebe, i počinje da se razvija mentalno, potom i fizički u Editinu paralelnu ličnost… Na realizaciji glasova u filmu radila su poznata imena srpskog glumišta: Petar Kralj, Seka Sabljić, Srđan Todorović, Marija Karan, Boris Milivojević, Nikola Đuričko, Nebojša Glogovac i Sanda Knežević.

Animirani naučnofantastični film pojavio se u aprilu mesecu i na DVD-iju sa specijalnim dodacima koje čine titlovi na engleskom jeziku, dokumentarac o nastanku filma, muzički spotovi, kao i muzika za film, koju su radili Boris Furduj i Slobodan Štrumberger.

 

 

 

 

Više informacija:

www.cinemacity.org