Home

VESTI

Aleksa Gajić selektor selekcije Animatrix na Cinema City-ju

No Comments Film

Aleksa Gajić Jedna od najposećenijih i najpopularnijih selekcija festivala Cinema City je selekcija Animatrix, filmska oaza vrhunskih animiranih dostignuća koja podjednako fasciniraju i starije i mlađe ljubitelje filmske umetnosti.

Najsavršenije tehnologije i najkreativniji stilovi animacije, maštovite priče i nezaboravni heroji samo su neke od pozitivnih karakteristika filmskih ostvarenja ovogodišnjeg programa.

Selektor Animatrixa ove godine je Aleksa Gajić, reditelj prvog srpskog dugometražnog animiranog filma „Technotise – Edit i ja“.

 

Prošle godine je poneo iskreno oduševljenje publike i dva priznanja, za poseban doprinos razvoju srpske kinematografije, kao i specijalno priznanje publike za najbolji film.

Sa tehničkog aspekta, "Technotise" predstavlja kombinaciju četiri tipa animacije, a estetski uzor ovom filmu su japanske anime. Koristeći klasičnu 2D, napredniju 3D, kao i vektorsku animaciju film je završen nakon osam godina.

 

 

"Technotise – Edit i ja“
 "Technotise – Edit i ja“
 
 

Tri projekcije filma "Technotise – Edit i ja“ prošle godine na festivalu Cinema City pogledalo je više od 7000 ljudi!

Ove godine, u periodu od 5. do 12. juna, imaćemo priliku da u okviru selekcije Animatrix pogledamo „filmske lektire“ po izboru Alekse Gajića, i da se dobro zabavimo uz neke od najboljih animiranih filmskih ostvarenja. Detalji o ovogodišnjim „animatrixima“ – uskoro!

 

 

 

Izvor:

CimenaCity.org