Home

VESTI

15. Medjunarodni Festival podvodnog filma

No Comments Film

15. Medjunarodni Festival podvodnog filmaMeđunarodni Festival Podvodnog Filma u Beogradu održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, Sekretarijata za zastitu zivotne sredine Grada Beograda i Opštine Stari Grad.
 
Festival su podržali Savez ronilaca Srbije-SOPAS i Institut Servantes.
 
Na ovogodišnji Festival u takmičarskoj konkurenciji prijavljeno je preko 60 filmova svetske produkcije.

 

Glavni cilj Festivala je podsticanje , usmeravanje i jačanje svesti o značaju zaštite životne sredine, naročito voda.

UNEP MAP,  United Nations Environment Programme, Mediterranean Action Plan (program UN za zaštitu životne sredine) uvrstio je Međunarodni Festival Podvodnog Filma u Beogradu kao jedan od najznačajnijih evropskih  filmskih  Festivala koji promovišu zaštitu  voda u mrežu Festivala koji se odvijaju pod pokroviteljstvom UN.

 

 

15. Medjunarodni Festival podvodnog filma

Moto Festivala je «Neka vode uvek budu čiste», a filmovi koji će se prikazati na Festivalu su edukativnog karaktera i doprinose razvijanju ekološke svesti i širenju znanja o potrebi zaštite životne sredine.

Program ovogodišnji Festival , pored vrlo aktuelnog programa, (najnovija produkcija, većina filmova je ovogodisnja produkcija ) karakterise sve vise filmova koji se bave zaštitom okoline i živog sveta.

 

 

15. Medjunarodni Festival podvodnog filma
15. Medjunarodni Festival podvodnog filma

 

Filmovi se takmice u dve kategorije PC – PRO CATEGORY (professional productions) , velike produkcije TV kuće i  IC Film category: IC – INDEPENDENT CATEGORY (amateur film makers, independent producers), nezavisni producenti.
 
Intresovanje publike iz Beograda, a i iz cele Srbije je izuzetno, svi gosti Festivala do sada su bili impresionirani nasom publikom, nijedan Festival ovog tipa nema toliko brojnu, uglavnom mladu i obavestenu publiku.

 

 

15. Medjunarodni Festival podvodnog filma
15. Medjunarodni Festival podvodnog filma
 
 
 MESTO:  Beograd – Jugoslovenska Kinoteka
PERIOD: od 9. do  12. decembra 2011.
OTVARANJE:   9. decembra ( petak u 20 h )
PROJEKCIJE: u 19.h i 21. h ( subota i nedelja )
ponedeljak projekcija u 20h – Veče APNEASA