Home

VESTI

Ring Ring od 13 – 19. maja

No Comments Festivals

Ring Ring

Muzički festival "Ring ring" održaće se četrnaesti put po redu, od 13 – 19. maja, u Kulturnom centru "Reks", uz jedno gostovanje na Kolarcu.

Kao i svake godine, publika će na "Ring ringu" moći da uživa u muzici koja nastaje kroz improvizaciju, eksperimentisanje, rizik…

MeÄ‘u imenima čiji su nastupi za sada najavljeni, nalaze se i Majkl Zerang (Michael Zerang), čikaški perkusionista, improvizator i kompozitor asirskog porekla i saksofonista Dejv Rempis (Dave Rempis), koga zovu "najzaposlenijim saksofonistom u ÄŒikagu". Nastup Zeranga i Rempisa održaće se 15. maja u Reksu.

Pored njih najavljeni su i Norvežani "Huntsville", koji će na nastupu 17. maja, svojom kolekcijom raznolikih instrumenata (bendžo, tabla, kontrabas, pedal steel gitara) pokušati da, kako se navodi u saopštenju organizatora, "demonstriraju kako se folk muzika oslobaÄ‘a svojih folk korena i baca daleko u ponore bezgraničja".

 

 

Fragma

 

U Beogradu će na ovogodišnjem "Ring ringu" gostovati i tenor saksofonista Peter Brocman (Peter Brotzmann) u pratnji svog "superbrzog" bubnjara Mihaela Vertmilera (Michael Wertmuller) i basiste Marina Pliakasa. Nastup ovog trija, koji svira pod imenom "Ful Blast", najavljen je za 16. maj.

Velikan britanske improvizovane muzike, Kit Rou (Keith Rowe) ponovo dolazi u Beograd, i u okviru festivala pružiće dva nastupa: solo – 13. maja – prvoga dana festivala, kao i, dva dana kasnije, u saradnji sa zrenjaninskim majstorima i veteranima "Ring Ring-a" sastavom "Blank Disc".

Trubač dua "Sparks", koji je naša publika imala priliku da čuje na "Ring ring-u" 2008, Piter Evans (Peter Evans) ove godine nastupa uz Luku Tojboja (Toyboy) 17. maja u 20 časova u Kulturnom centru Reks.

Organizatori su, takoÄ‘e, najavili da će meÄ‘u najspektakularnijim momenatima festivala biti i nastupi sardinijskog pevačkog kvarteta "Tenores di Bitti" – 19. maja na Kolarcu, i australijskih džezera "The Necks" 14. maja u Reksu.

Informacije o prodaji i cenama karata biće uskoro objavljene.Po prvi put u nasoj zemlji, 4.aprila na brodu Kolos, Beogradska publika imace priliku da prati Dj set francuskog Dj-a i Producenta Laurent Wolf-a, i live Act sastava Fragma(na slici).

 

 

 

 

Izvor:

B92