Home

VESTI

Završnica Mikser festivala za vikend u Savamali!

No Comments Festival

SZavršnica Mikser festivala za vikend u Savamali!pecijalni gosti: Esma Redžepova, Metalac, Zlap Company, Boban Marković, E-Play...

   
Osmi Mikser festival, najveća regionalna smotra kreativnosti i inovacija, ulazi u završnicu! Poslednja dva dana, 11. i 12. juna, festival je otvoren od podneva pa do ranih jutarnjih časova, a pocetioci će tokom celog vikenda moći da učestvuju u konferencijama, debatama, radionicama, da posete izložbe i performanse i uživaju u dobroj muzici.
 

Subota na Mikser festivalu započinje dvodnevnim „Ženijalnim razgovorima“ u Mikser House-u, na kojima će se govoriti o ženskom stvaralaštvu u muzici, arhitekturi, urbanizmu, vizuelnoj umetnosti, o ženskom preduzetništvu, o problemima trgovine ljudima u Srbiji i mnogim drugim gorućim temama.

Tokom celog dana, publika će u galeriji Kolektiv moći da sagleda stvaralaštvo žena u oblastima arhitekture i urbanizma na izložbi „Njen krug“, da pogleda video radove istaknutih savremenih umetnica u klubu Monsun na izložbi „Video medeja“, da u Vučinoj kući (Karađorđeva 61) poseti čak tri izložbe među kojima je i švedski projekat „Body & Border“, ali i da e upozna sa preko 100 mladih umetnika učesnicima kolektivne izložbe na ulicama Savamale: Black Box – brisanje prošlosti.

 

 

 Završnica Mikser festivala za vikend u Savamali!

Završnica Mikser festivala za vikend u Savamali!

 

 

Španska kuća u Braće Krsmanović 2, predstavlja oazu za ljubitelje filma koji će uživati u repertoaru kreiranom od strane Cinema City festivala, a posebnu poslasticu je pripremio Filmstreet u okviru kojeg se u subotu, od 20.30 ispod Brankovog mosta, projektuje film Miloša Stojanovića „Šaban“.

Intenzivan vikend je pred svim zaljubljenicima u performans i teatar jer u subotu u podne, performans „Kuća koja sija“ na ulicama Savamale izvodi meksički umetnik Alehandro Čejlet, dok se istog dana u Monsunu u 19.30 izvodi predstava „Emigranti“. U nedelju, 12. juna u 19.30 u klubu Monsun se igra pozorišni performans grčke Zlap Company “Beleške i krizi, tom 2” sa izuzetno kritičkim osvrtom na pitanje izbegličke krize i uz poseban akcenat na problem dece-izbeglica bez pratnje roditelja.

 

 

Završnica Mikser festivala za vikend u Savamali!

Završnica Mikser festivala za vikend u Savamali!

 

 

U Balkan Design Expo zoni u Mikser House-u, 11. juna će kompanija Metalac predstaviti “Nove uspomene”, a o “Putu ka dizajn orijentisanom brendu” govoriće predstavnici brenda Catra, nakon čega će uslediti koktel i svečana dodela nagrada najboljim autorima Young Balkan Designers konkursa. U nedelju će se od 19 časova predstaviti Stuff, dok će se u 20h proglasiti najbolji štand Balkan Design Expo zone, po izboru publike.

U čast Šabanu Bajramoviću, na program koji će voditi glumac Emir Hadžihafizbegović, 11. juna u Depo magacinu nastupaju MAIKA (Ida Prester), Crne mambe, Sanja Vučić ZAA, sopran diva Katarina Jovanović, njujorška džez pevačica Eva Salina, kao i suvereni vladari srpske trube, orkestar Bobana Markovića. U subotu, na Ženijalnom stejdžu, na kojem je ulaz besplatan, nastupaju Lira Vega, Bitipatibi, Stray Dogg i DJ Nevena Jeremić.

Poslednji dan Mikser festivala, 12. jun, obeležiće nastup Mostar Sevdah Reuniona u Depo Magacinu, koji nastupaju sa gošćom Esmom Redžepovom.

 

 

Završnica Mikser festivala za vikend u Savamali!

Završnica Mikser festivala za vikend u Savamali! E-Play – Photo-M.Piroski

 

 

Ženijalni stejdž u ulici Braće Krsmanović zatvaraju bendovi Nemesis, Vibrator u rikverc, kao i miljenici domaće publike, sastav E-Play.

Texas Flood nastupa za kraj, zajedno sa Bojanom Stamenov, a nakon koncerta na Ženijalnom stejdžu, Nenad Zlatanović i Bojana će nastaviti svirku u bašti Mikser House-a i rok, bluz i soul melodijama ispratiti osmi Mikser festival.

Ulaznice za koncerte u Depo magacinu su dostupne na prodajnim mestima Gigs Tix-a, kao i na licu mesta, na biletarnici u Travničkoj ulici. Koncerti na Ženijalnom stejdžu su besplatni.

www.festival.mikser.rs