Home

VESTI

Završen je 9. INmusic festival

No Comments Festival

Završen je 9. INmusic festivalZavršio se nikad veći, nikad posećeniji, nikad atraktivniji, deveti INmusic festival. Iza nas je još jedan od najvažnijih kulturnih i turističkih događaja u Hrvatskoj. Završio se deveti INmusic festival koji je ove godine uspeo okupiti oko 70.000 ljudi čime je ostvario rekordnu posećenost.

  

Zahvaljujući pokoviteljstvu Grada Zagreba i saradnji s Uredom za turizam Grada Zagreba INmusic se proširio se na još jedno ostrvo čime je višestruko uvećao kapacitet festivalskog kampa te znatno podigao turističku atraktivnost festivala.
 

Sto metara dugim pontonskim mostom povezani su bili Otok mladosti i Otok Trešnjevka čime je omogućeno da broj međunarodnih gostiju u kampu ovaj put premaši  4.000. I danas kamperi uživaju na Otoku Trešnjevka kako bi se mogli što bolje odmoriti i nastaviti svoje putovanje nakon punih šest dana koliko je kamp otvoren.

 

Deveto izdanje INmusic festivala okupilo je najvažnije bandove današnjice. Sjajan rock-blues dvojac The Black Keys, legendarne Pixies, glam-pop MGMT, trenutno najbolje britanske bandove Foals i The Fratellis. Tu su bila i velika World music otkrića za domaću publiku poput Bombina, Bassekou Kouyate & Ngoni Ba i Bomba Estereo. Povratnički Hidden stage otkrio je i neka manje poznata imena koja već sada imaju zavidan broj obožavatelja poput Linkoban ili Jagwar Ma.

Atraktivni šatori i dodatni program savršeno su nadopunjavali bogat muzički program koji se odvijao na tri velike pozornice. Preklapanja su u potpunosti izbegnuta i svako je za sebe mogao pronaći neki kutak za zabavu ili odmor poput Human Jukeboxa ili Šume Striborove, kazališne predstave INteatra, film kINo Motovuna, Nargila Chill Out ili Solarni bar.

 

 

 Završen je 9. INmusic festival

Završen je 9. INmusic festival

 

 

Najsauvremenija oprema uvedena je kao sastav beskontaktnog i bezgotovinskog plaćanja na festivalu pa su posetioci mogli uz nekoliko vrlo jednostavnih koraka plaćati hranu i piće te se više nego ikada pre posvetiti iznimno bogatom programu koji se nudio na festivalu.

INmusic festival je opet pokazao da je moguće iz godine u godinu napraviti još jedan korak napred u kvalitetu i kvantitetu. Prepoznali su to i najveći svetski mediji poput CNN-a ili BBC-a koji su INmusic festival svrstali uz bok festivalima s puno dužom tradicijom. Pokazalo se i da publika sve više živi INmusic festival i da vremenske nepogode uopše nisu negativna pojava. Nije upitno hoće li biti odlično, pitanje je samo hoće li se obuti japanke ili čizme.

Vrlo atraktivan line up i popratni program najvećeg domaćeg open air festivala realizovan je zahvaljujući podršci Ožujskog piva, OTP banke, Turističke zajednice Grada Zagreba i Hrvatske turističke zajednice.