Home

VESTI

Završen festival DEV9T u DKSG

No Comments Festival

Završen festival DEV9T u DKSGU nedelju 24. januara u Domu kulture „Studentski grad“ na Novom Beogradu završen je mini zimski festival DEV9T svečanim prikazivanjem skulpture Argona Razzija „Zarobljen u mreži“ koja govori o povezanosti čoveka i moderne tehnologije.

 

Izrada skulpture je trajala tokom sva tri dana festivala, a publika je mogla direktno da prisustvuje stvaranju ovog dela, što je i bila ideja ovog festivala – brisanje granica između umetnika i publike.
 

Tokom tri dana festivala publika je imala priliku da vidi performanse Viktora Kissa, Tatjane Kecman, cirkuske trupe Cirkusfera, radove Arpada Slančika, Radeta Markovića, Katarine Radulović Musabegović, Aleksandra Jovkovića, Ružice Milovanović, Nikole Skubi Radojčića.

 

 

 Završen festival DEV9T u DKSG

Završen festival DEV9T u DKSG

 

 

U okviru DEV9T u DKSG publika je uživala u koncertima grupa Ne Tamo, Iskaz, One Two Free, Izložbi Alan Ford tabli, oslikavanju murala, crtanju graffiti umetnika na DEV9T kreveta i frižiderima, slušala nastupe DJ-eva, gledala projekcije filmova i još mnogo toga.

Pošto deca u nama nikada ne spavaju – na specijalnoj DEV9T stazi igrala se igra autićima 1,2,3, kao i takmičenje u žabicama. A najuspešniji su dobili nagrade, majice koje su se na licu mesta pravile sito štampom.

 

 

Završen festival DEV9T u DKSG

Završen festival DEV9T u DKSG

 

 

Dom kulture „Studentski grad“ ovom saradnjom sa festivalom DEV9T je najavio uzbudljivu kulturno umetničku 2016. godinu.