Home

VESTI

Zanimljivi dnevni programi za posetioce 11. Summer3p festivala

No Comments Festival

Zanimljivi dnevni programi za posetioce 11. Summer3p festivalaNa 11. Summer3p festivalu, koji će se održati od 18. do 21. jula na na Termalnim bazenima i Muškom štrandu na Paliću, pored odličnog muzičkog programa pripremljen je i bogat radioničarski program, kao i nekoliko društveno-odgovornih kampanja koje se iz godine u godinu dešavaju tokom Festivala.

Organizatori Summer3p festivala su se trudili da i ove godine zadovolje najrazličitija interesovanja posetilaca organizujući brojne radionice: likovnu, audio, vizuelnu, ekološku i radionicu reciklaže, ali i različite sportske aktivnosti.

 

Audio radionica će pokušati da ekološke teme približi kroz nove tehnologije, modernim i inovantnim neformalnim oblicima obrazovanja. One će obuhvatati muzičke, ornitološke i multimedijalne radionice sa temom zvukova ptica. Tu će se stvarati kompozicije kroz interakciju umetnika i ornitologa u cilju komponovanja ekološko angažovane savremene muzike na multidisciplinaran način. Ova radionica deo je projekta „Zvuk ptica” koji predstavlja spoj kreativnih radionica i ekološko angažovane umetnosti, a vodiće ga Mr Jasna Jovićević ispred Udruženja građana “Artrust” sa mnogobrojnim gostima.

„Zvuk ptica“ je projekat tri ekološko angažovane partnerske nevladine organizacije (UG"AŠC", UG"Artrust", ULJP "Riparia") iz potpuno različitih domena delovanja i prakse. Ovaj inovantni način zaštite životne sredine nudi niz aktivnosti kao što su okrugli stolovi i javne rasprave, ponuda prve on-line baze zvukova ptica sa staništa Palić-Ludaš, edukativni ekološki kampovi, muzičko ekološke radionice, stvaranje savremene muzike kroz ekološku angažovanost i niz zanimljivih kampanja za mlade i odrasle sa teritorije Subotice i okoline.

 

 

 Zanimljivi dnevni programi za posetioce 11. Summer3p festivala

Zanimljivi dnevni programi za posetioce 11. Summer3p festivala

 

Na ovu temu oslanja se i likovna radionica na kojoj će polaznici slikati ptice sa Ludaškog i Palićkog jezera (poslednjeg dana festivala biće izloženi radovi). Pored ovih likovnih radova biće predstavljena i ekološka instalacija “Znamenita drveća Subotice”. Udruženje građana “Authentic Vojvodina” predstavlja novu kolekciju razglednica nastalih kao rezultat partnerskog projekta sa Sekretarijatom zaštite životne sredine Grada Subotice u spoju istraživačkog rada o pričama o zelenoj arhitekturi lokalne baštine i subotičke istorije, savremenog turističkog menadžmenta i umetnosti.

Svoju kreativnost posetioci će moći da ispolje i u ekološkoj i radionici reciklaže gde će se otpadnim, starim, iskorišćenim materijalima davati nova upotrebna vrednost.

Svi oni koji budu posećivali video radionicu učestvovaće u pravljenju dokumentarnog filma o Summer3p festivalu.

Za učešće na radionicama dnevnog programa festivala prijave slati na [email protected] sa naznačenim podacima, a sva pitanja možete postaviti na kontakt telefon: +381 60 534 17 80

 

Pored radionica na festivalu će postojati i joga, aerobik i fitnes program kao i „Škola sporta“ za decu uzrasta od 4 do 9 godina. Osnovni cilj ove škole jeste podsticati višestrani razvoj dece, razvijati zdravstvenu kulturu u svrhu čuvanja i unapređenja vlastitog zdravlja.

Summer3p kao društveno-odgovorni festival još od 2009. godine festival je pokrenuo kampanju „Očistimo jezero Palić“ i nakon završetka tehničke dokumentacije potrebne za proces izmuljivanja i remedijaciju jezera Palić nastavlja se monitoring količine kiseonika i visine nivoa vode jezera, a skorim izborom  izvođača radova, trebalo bi da uskoro bude pokrenut dugo očekivan proces izmuljivanja jezera Palić.
Kampanja „Stop nasilju“ razvijala se paralelno sa festivalom i cilj joj je da spreči odvajanje mladih različitih etničkih grupa u Subotici i okolini nudeći im jedinstveni ambijent gde im je omogućeno da se povezuju kroz zabavu, muziku i aktivizam.

Kroz prezentaciju različitih načina separacije i recikliranje otpada, kao i obnovljivih izvora energije, tokom proteklih godina cilj akcije „Očistimo prirodu“ je da se utiče na svest mladih ljudi o potrebi da svaki pojedinac svojim aktivizmom može doprineti očuvanju naše okoline.

Učešće na svim ovim programima je besplatno, a više informacija možete naći na www.summer3p.org

Organizatori Summer3p festivala su NVO AŠC i Fondacija Danilo Kiš.

FB strana Summer3p festivala:
www.facebook.com/summer3p