Home

VESTI

Zahtevi Jelen Demofest revijalnih bendova

No Comments Festival

Otvorena Beogradska nedelja umetnosti 2011Organizatori Jelen Demofesta, agencija Aquarius Ogilvy, ovih dana imaju pune ruke posla oko ispunjavanja svih zahteva revijalnih bendova koji će nastupiti na ovogodišnjem festivalu.

Svetski poznata zvezda, Kelis, alergična je na orašaste plodove te joj je rider prilagođen upravo tome.

 

Ona je za potrebe cateringa pre nastupa 27.07.2011. na tvrđavi Kastel tražila veću količinu isključivo uvoznog piva marke Grolsch ili Red Stripe, dok je u sobi mora sačekati set za pravljenje čaja isključivo marke Republic of tea yellow label.

Zanimljivo je da je Kelis tražila da joj za vrijeme boravka u Banjaluci na raspolaganju bude zatamnjeni auto marke Chevy Suburban ili Ford Exsursion. Đumbirovim pivom Kelis i bend žele da ugase žeđ nakon tonske probe.

Da se zvezde ove godine hrane zdravo dokazuje i činjenica da su i Tricky i Kelis tražili sveži koren đumbira i rendalo, brusnice, razne vrste paprika, brokolice, šparglice i tikvice.

 

 

 Tricky

Tricky

 

Najzahtevniji rider svakako ima Tricky koji će nastupiti 28.07., i to samo zbog toga što je alergičan na veliki deo hrane te zbog toga insistira na tome da sam sebi sprema ručak i večeru.

Ovo podrazumjeva obezbjeđivanje rešoa, tavi, šerpi i pribora za kuvanje, kao i aleve paprike, janjećih šnicli, lososa, sardina i skuša. Insistira na morskoj soli i maslinovom ulju, dok mu kofein, biber, pšenica, kvasac, mleko i šećer ne smeju biti ni u blizini.
 
Najveće iznenađenje je zahtev Trickyjevog menadžmenta koji insistira na tome da ketering za bend i samog Trickyja ne uključuje junk food, nego isključivo kuhano meso, jabuke, banane, grožđe, indijski orah i neposoljeni badem. Svoj egzotični duh izrazili su kroz zahtev za hlebom od Kamuta (egipatska žitarica) bez dodatih semenki.

Bend će, kako kažu, nakon koncerta u bekstejdžu grickati šargarepu, celer i krastavce kao i komadiće houmusa, salse i gvakamole.

Skindred, energični bend koji nastupa na zatvaranju festivala, je za potrebe bekstejdža tražio humus. Humus je srednjoistočna hrana sastavljena od garbanzo pasulja i tahinija. Potreban im je med, Keloggs pahuljice, kesa mladog spanaća u listovima i sveže borovnice.  

Ali su ipak odlučili i da osjete duh zemlje u koju dolaze, pa su zamolili organizatora da im obezbjede i porciju ćevapa kako bi upoznali tradiciju ovih prostora kroz jedno od naših najpoznatijih jela.

Očekuju nas tri spektakularna revijalna koncerta, trideset sjajnih nastupa demo bendova, tri koncerta prošlogodišnjih pobednika, i tri nezaboravna afterpartija.

Jelen Demofest – od 27. do 29. jula na tvrđavi Kastel!! Karte u prodaji na kupikarte.ba!