Home

VESTI

Yeah Yeah Yeahs na InMusic-u

No Comments Festival

Yeah Yeah Yeahs na InMusic-uYeah Yeah Yeahs su art punk rock trio iz New York-a, osnovan 2000. godine, koji čine Karen O (vokal), Brian Chase (bubnjevi) i Nick Zinner (gitara). Osvajaju muzičku scenu svojim debitantskim albumom "Fever To Tell" 2003. godine, a poznati su po hitovima "Maps", "Y Control" i "Gold Lion". Yeah Yeah Yeahs dosad su izdali ukupno tri studijska albuma – "Fever to Tell" 2003., "Show Your Bones" 2006. i "It`s Blitz!" 2009.

Karen O i Nicolas Zinner osnovali su bend 2000. godine, a naknadno im se pridružuje Chase. Kao trio, 2001. izdaju svoj prvi EP, a već sledeće godine stupaju na meÄ‘unarodnu muzičku scenu, pojavivši se na South by Southwestu i otisnuvši se na turneju po Velikoj Britaniji te na turneju po SAD sa Girls Against Boys i po Europi sa Jon Spencer Blues Explosion.

IzmeÄ‘u turneja polako završavaju rad na svom prvencu, prije koga izdaju još jedan EP – "Machine" (2002.). U to vreme Yeah Yeah Yeahs dobijaju sve veću medijsku pažnju, a Rolling Stone ih uvrštava u listu "Top Ten New Artists to Watch".

Debitantski album "Fever to Tell" izašao je 2003. godine te potvrdio već čvrstu podršku kritičara i doneo sastavu veliki komercijalni uspeh – album doseže zlatnu nagradu u Velikoj Britaniji i SAD, a New York Times ga proglašava najboljim albumom godine. "Fever to Tell" osigurava bendu nominaciju za Grammy Awards, u kategoriji "Najbolji album alternativne muzike" te četiri nominacije za MTV Video Music Awards.

 

 

 

Yeah Yeah Yeahs na InMusic-u

 

 

Uz individualne projekte, članovi Yeah Yeah Yeahs tokom 2005. paralelno rade i na svom drugom albumu, koji izlazi 2006. pod nazivom "Show Your Bones" i zauzima 11. mesto top lestvice albuma u SAD. Kao i prvenac i ovaj album postiže veliki uspeh kod kritičara i publike – biva nominovan za Grammy Awards 2007. u kategoriji " Najbolji album alternativne muzike", NME ga proglašava drugim najboljim albumom godine, Rolling Stone ga ubacuje meÄ‘u 50, a Spin magazine meÄ‘u 40 najboljih albuma 2006.

Nakon turneje na kojoj su predstavili album "Show Your Bones", 2007. izdaju novi EP – "Is Is", sa pesmama koje su nastale u razdoblju izmeÄ‘u prva dva albuma.

 

 

{xtypo_rounded1}www.yeahyeahyeahs.com
www.myspace.com/yeahyeahyeahs{/xtypo_rounded1}