Home

VESTI

Vodič kroz Guarana Lovefest 2013

No Comments Festival

Vodič kroz Guarana Lovefest 2013Do početka sedmog Guarana Lovefesta ostao je još samo jedan dan, a završne pripreme su u toku.

   

Od 1. do 3. avgusta glavna muzička bina biće izgrađena kao fabrika, a prema rečima organizatora ona predstavlja najveću fabriku ljubavi u Srbiji. Publika će moći da uživa u najboljem ozvučenju i rasveti do sada, a specijalni stage setup i laserski light show biće po prvi put korišćeni u našoj zemlji.  
  

Tokom tri dana festivala muzički program biće raspoređen na tri lokacije u gradu, a publici će se predstaviti više od 60 izvođača iz zemlje i sveta. Zvezde prve večeri festivala biće popularni bosanski sastav Dubioza Kolektiv, a najveći muzički spektakl u centralnoj Srbiji ugostiće i najpoznatije svetske di-džejeve kao što su Carl Craig, Kevin Saunderson, Butch, NiCe7, Detroit Swindle, Darius Syrossian, Gitchell Moore i mnogi drugi.

 

Besplatni programi na deset zona u gradu

Svim posetiocima na raspolaganju će biti i program na deset besplatnih zona u centru Vrnjačke Banje. Među njima je i Pringles bioskop na otvorenom, koji će 1. avgusta otvoriti kanadski putopisac Kristofer Ruder. Ruder je već stigao u Vrnjačku Banju, a osim posete festivalu planira da napravi i kratak dokumentarac o njemu.  Posebni sadržaji namenjeni su i najmlađim posetiocima festivala.  

 

 

 Vodič kroz Guarana Lovefest 2013

Vodič kroz Guarana Lovefest 2013

 

 

Tokeni umesto novca

Za ovogodišnje izdanje festivala tim Guarana Lovefesta pripremio je tokene. Svi tokeni su vrednosno limitirani, a najmanji iznos za koji je moguće kupiti paket je 500 dinara. Na taj način posetiocima je omogućeno da brže dođu do svog omiljenog pića i hrane u Food Land-u i nastave da se provode! Refundacija tokena nije omogućena.

Bežični internet i džinovski punjač za telefone u SBB zoni

U saradnji sa kompanijom SBB, Guarana Lovefest vam donosi najveći punjač za mobilne telefone. Džinovski punjač biće instaliran na ulazu u zonu, a osim napunjene baterije na telefonu, SBB nudi i besplatne usluge bežičnog interneta.

 

Vodič kroz Guarana Lovefest 2013

Vodič kroz Guarana Lovefest 2013

 

•••
Lovefest je jedinstvena kulturna platforma iz Vrnjačke Banje, koja promoviše muziku, umetnost i urbanu kulturu mladih u Srbiji. Festival je nastao 2007. godine, a od gradske žurke održane tog leta za samo godinu dana prerastao je u muzički, a danas najveći omladinski festival u centralnoj Srbiji. Tokom sedam godina na festivalu su nastupila neka od najpoznatijih imena iz sveta elektronske muzike, među kojima su Marshall -efferson, Good Groove, Martin Ten Velden, James Zabiela, Noir, Silicone Soul, Gramophonedzie, kao i Darkwood Dub i Darko Rundek. Od 2012. godine festival je proširen na devet novih zona čiji je cilj da motivišu i podrže umetnost i kulturu mladih, kao i omladinski aktivizam u centralnoj Srbiji.

Aktivnosti UG Lovefest usmerene su i na akcije koje doprinose razvoju jednakosti, solidarnosti i tolerancije među ljudima sa akcentom na projekte koji imaju humanitaran, socijalni, ekološki, edukativan i zabavni karakter. Do sada su realizovane akcije „Prevencija HIV-a“, kao i humanitarna akcija „Hrana za sve“.

Više o festivalu: www.lovefest.rs