Home

VESTI

Visente Amigo otvara Guitar Art Festval

No Comments Festival

Španski flamenko virtuoz Visente Amigo, koji će otvoriti jubilarni, deseti "Guitar art festival", objaviće krajem februara novi album pod nazivom"Paseo De Gracia“.

Beogradska publika biće u prilici da pogleda nastup Vinsenta Amiga i njegove šestočlane grupe, na otvaraju "Guitar art festivala", 7. februara u Sava centru.

Vinsente Amigo se smatra autentičnim naslednikom velikog Paka de Lusije, kojeg i sam ističe kao svoj najveći uzor.

Amigo je dosad objavio pet studijskih albuma i učestvovao na velikom broju izdanja, a pored superiorne tehnike, izdvaja ga savremenost u muzičkom izrazu, pomoću koje uspešno prelazi žanrovske granice čime je stekao ugled meÄ‘u širokim auditorijumom. Osim veoma uspešnih albuma „Ciudad de las Ideas“ i „Un Momento en el Sonido“, publika pamti Amiga i sa veoma popularnih kompilacija „Flamenco Chill“.

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=nFoUGqjLFbI|width=425|height=344{/mgmediabot2}

 

SaraÄ‘ivao je sa uglednim imenima kao što su Alehandro Sanz, Kaled ili Miguel Bose, a sa Stingom je snimio i veliki hit „Send Your Love“. Dosad je nastupao sa najvećim savremenicima na gitari kao što su Pako de Lusija, Al di Meola, Džon Meklafin, pa čak i sa rok imenima kao što su Džo Satriani, Stiv Vai, Kit Ričards i Bob Dilan. 

 

MeÄ‘u brojnim drugim, Amigo je osvojio i „Grammy“ nagradu za najbolji flamenko album u 2001. godini, a prestižni magazin „Guitar Player“ iste godine ga je proglasio za najboljeg svetskog flamenko gitaristu. Visente Amigo danas predstavlja jednog od najtiražnijih gitarista sveta, a njegovi koncerti i reakcije publike su po pravilu eksplozivni.

Prošli koncert u Beogradu 2005. godine, Amigo je takoÄ‘e održao u okviru "Gitar art festivala" pred punim Sava centrom, kada je publika imala priliku da upozna ovog velikog majstora flamenko gitare. Upravo na zahtev publike, Visente Amigo ponovo dolazi u Beograd sa svojim flamenko sekstetom da napravi još jedan uzbudljiv koncert u subotu, 7. februara u Sava centru.

Ulaznice koštaju 1500, 2000 i 2500 dinara i mogu da se kupe na blagajni Sava centra, prodajnoj mreži Bilet servisa, Eventima i Tiketlajna, kao i u knjižarama „IPS“ i „Mamut“.

 

Paco de Lucia – Entre dos aguas

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=2oyhlad64-s|width=425|height=344{/mgmediabot2}