Home

VESTI

Video poruka benda Dubioza Kolektiv fanovima Guarana Lovefesta

No Comments Festival

Video poruka benda Dubioza Kolektiv fanovima Guarana LovefestaPopularni bosanski bend Dubioza Kolektiv nastupiće na sedmom Guarana Lovefestu 1. avgusta, a kako za njihov nastup vlada veliko interesovanje publike, odlučili su da kratkom video porukom obraduju svoje fanove u Srbiji.

   

Bend poznat po angažovanim tekstovima u kojima kritikuje korumpirano društvo puno nacionalizma i nepravde, predstaviće se publici Guarana Lovefesta hitovima sa najnovijeg albuma „Apsurdistan“.
  

Njihov zvuk kombinacija je tradicionalnih muzičkih formi sa elementima hip-hop-a, reagge-a, dub-a i rock'n'roll-a, a energični nastupi bosanskog benda prepoznati su kao pravo osveženje na evropskoj muzičkoj sceni.

Prema ranijim izjavama članova benda, Dubioza za Vrnjačku Banju priprema „regetarijansku platu i mućkalicu teških tema i lakih nota“, kao i nezaboravan provod za sve fanove dobre muzike.

Osim benda Dubioza Kolektiv, prve festivalske večeri na glavnoj bini, nastupiće i grupe ZAA i Stray Dogg, kao i di-džej Jan Nemeček, dok će na Energy Stage-u muziku puštati Desos i Storm, gosti iz Danske, kao i holandski di-džej Gitchell Moore.   

Rezervisana sva mesta u Guarana Lovefest kampu

Do početka najvećeg muzičkog i umetničkog festivala u centralnoj Srbiji, ostalo je još samo tri dana. Sva mesta u kampu su već rezervisana, a karata je ostalo još veoma malo. Paket ulaznica za sva tri dana po ceni od 1.599 dinara, kao i jednodnevne karte po ceni od 799 dinara, mogu se kupiti u svim poslovnicama Eventima u Srbiji.

 

 

 Video poruka benda Dubioza Kolektiv fanovima Guarana Lovefesta

Video poruka benda Dubioza Kolektiv fanovima Guarana Lovefesta

 

 

•••
Lovefest je jedinstvena kulturna platforma iz Vrnjačke Banje, koja promoviše muziku, umetnost i urbanu kulturu mladih u Srbiji. Festival je nastao 2007. godine, a od gradske žurke održane tog leta za samo godinu dana prerastao je u muzički, a danas najveći omladinski festival u centralnoj Srbiji. Tokom sedam godina na festivalu su nastupila neka od najpoznatijih imena iz sveta elektronske muzike, među kojima su Marshall Jefferson, Good Groove, Martin Ten Velden, James Zabiela, Noir, Silicone Soul, Gramophonedzie, kao i Darkwood Dub i Darko Rundek. Od 2012. godine festival je proširen na devet novih zona čiji je cilj da motivišu i podrže umetnost i kulturu mladih, kao i omladinski aktivizam u centralnoj Srbiji.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=Be-1cWVuUYA|width=450|height=364{/mgmediabot2}

Dubioza Kolektiv / Četvrtak 1. avgust 2013. Vrnjačka Banja / Lovefest

 

Aktivnosti UG Lovefest usmerene su i na akcije koje doprinose razvoju jednakosti, solidarnosti i tolerancije među ljudima sa akcentom na projekte koji imaju humanitaran, socijalni, ekološki, edukativan i zabavni karakter. Do sada su realizovane akcije „Prevencija HIV-a“, kao i humanitarna akcija „Hrana za sve“.
Više o festivalu: www.lovefest.rs