Home

VESTI

Utešni kocert umesto Castle festivala

No Comments Festival

 Castle festival, najveća najavljena smotra metal imena na Balkanu, otkazan je zbog loše prodaje ulaznica.

Iako su nastupe na Smederevskoj tvrđavi potvrdili velikani Judas Priest, Cradle Of Filth, nemačkih trash metalci Sodom, Helloween, Lordi, At The Gates, Soil Work, projekat Avantasia i drugi, spektakularan line up nije bio dovoljan da privuče ljubitelje metala iz regiona.

"Zaključno sa trećim junom, prodali smo samo 300 ulaznica u pretprodaji, što je nedovoljno da bi organizovanje događaja ovakvog kvaliteta imalo smisla" navodi se u saopštenju organizatora "Terranostra promotions".

Festival je trebalo da bude održan od prvog do petog jula na tvrđavi u Smederevu, a za posetioce je bio obezbeđen i kamp, kao i mnoge druge pogodnosti.

"Nismo sigurni šta je uticalo na ovako slabo interesovanje, ali činjenica je publika nije spremna da izdvoji novac za ulaznice u pretprodaji" zaključeno je u saopštenju.

Fanovi metala koji su već kupili karte mogu ih vratiti, i dobiti nazad novac, od 20. juna na prodajnim mestima, na kojima su ih kupili.

"Terranostra promotions" najavili su "utešni" koncert, prvog jula na stadionu Tašmajdan.

Prvi put kod nas, britanske legende Juda's Priest, i Cavalera Conspiracy, internacionalni projekat Maksa Kavalere (Sepultura, Soulfly).

Kupci ulaznica za Castle festival mogu svoje karte zameniti i za ovaj koncert, naveli su organizatori.