Home

VESTI

Uskoro počinju Outlook i Dimensions festival

No Comments Festival

Uskoro počinju Outlook i Dimensions festivalKrajem avgusta i početkom septembra približavaju se dva izuzetna muzička festivala smeštena na malom poluostrvu gde se nalazi tvrđava Punta Cristo u Štinjanu blizu Pule.
  

Outlook festival (30.08. – 2012/09/03.) i Dimensions festival (06.-2012/09/09.) će ugostiti  nekoliko stotina vrhunskih izvođača i hiljade posetilaca iz celog sveta koji su rezervisali sve smeštajne kapacitete u Puli i okolini.
  

Outlook je pre svega festival "bass" muzike gde spadaju dub, roots, reggae ali i niz modernih elektronskih žanrova kao što su dubstep i slične forme. Dimensions festival prezentuje aktaulnu underground house i techno scenu uz neverovatan broj vrlo popularnih imena.

Tvrđava Punta Christo datira iz 19. veka i nalazi se na visini od 45 metara sa koje se pruža predivan pogled na pulski zaliv. Tokom dana posetioci mogu potražiti odmor na plažama ili uživati u muzici sa mnogim brodskim partijima.

Veoma velika pažnja pridaje se kvalitetu ozvučenja, dovoljno je reći da će deo zvučnih zidova raditi ista ekipa kao i za Glastonburi festival main stage u Velikoj Britaniji.

 

 

 Uskoro počinju Outlook i Dimensions festival

Outlook festival 2012

 

 
Outlook festival 30.08. – 2012/09/03.

Outlook festival već je vrlo dobro poznat fanovima iz brojnih zemalja jer se radi o najvećem festivalu bass muzike i sound sistem kulture u Evropi. Nastupiće preko 500 izvođača dub, reggage, dancehall, jungle, dubstep, drum'n'bass, hip-hop, roots, soul, garage, grime i ostalih srodnih muzičkih pravaca na čak 12 bina, unutar i oko tvrđave Punta Cristo.

Lista izvođača ukazuje na imena koja se mogu svrstati u legende i "izumitelje" određenih muzičkih pravaca kao i na najaktuelnije DJ-e i producente koji trenutno stvaraju vrlo modernu i zanimljivu bass muziku.

Ističemo izvrstan bend iz Australije Fat Freddis Drop, zatim jednog od najuticajnijih reggae muzičara uopšte Lee "Scratch" Perri, legende roots, dub i reggae zvuka Jah Shaka i Mak Romeo, zatim Phive član hip-hop grupe A Tribe Called Kuest, dubstep megazvezdu Skream , drum'n'bass inovatore Andi C i Goldie, kao i mnogo etabliranih imena futurističke bass muzike kao što su Scuba, Kode 9, Pearson Sound, Digital Mistikaz i mnogi drugi.

Cena ulaznice za Hrvatske državljane i zemlje regiona: 750kn, www.ticketpro.hr
Mapa lokacije i pozornica: www.tiniurl.com/bu6pcj2
www.outlookfestival.com

 

 

 Uskoro počinju Outlook i Dimensions festival

Dimensions festival 2012

 

 

Dimensions festival 06.-2012/09/09.

Organizatori Outlook festivala ove godine po prvi puta organizuju Dimensions festival, takođe u tvrđavi Punte Cristo, odmah vikend nakon Outlook festivala. Svoje iskustvo preneli su na stvaranje novog festivalskog brenda, muzičko ponešto drukčijeg i intimnijeg karaktera.

Dimensions festival prezentira vrhunsku underground house i techno muziku iz celog sveta, uz nove zanimljive pravce kao što je npr. deep dubstep. Organizatori su uspeli dovesti u Pulu neka od najtraženijih imena na svetskoj elektronskoj sceni. Iako se radi o nešto manjem festivalu od Outlooka, impozantan broj izvođača i vrlo pozitivan odjek kod publike govori o tome da se Dimensions već sa prvim izdanjem namerava ucrtati na kartu najkvalitetnjih festivala elektronske muzike.

Dimensions ukazuje na DJ-e i producente koji stvaraju u gradovima kao što su Berlin i Detroit gde je sve i počelo, uz naravno neizostavan novi UK zvuk.

Nekoliko eksluzivnih i vrlo poznatih imena dolazi iz Detroita, nastupaju Carl Craig presents 69 live, Moodiman, Theo Parrish i predstavnik mladih snaga Kile Hall. Zvuk kultnih berlinskih underground klubova kao što su Berhain, Panorama Bar ili Vatergate predstaviti će Marcel Dettman, tu je i Ben Clock resident berlinskog kluba Berhain od samog otvaranja 2004. godine.

Lista brojnih izvođača predvodi 22-godišnji Nicolas Jaar koji dolazi s live bendom, poslednje dve godine napravio je pravu pometnju na sceni zahvaljujući sofisticiranoj i svežoj muzičkoj produkciji. Još jedan mladi genije moderne elektronske muzike nastupiće takođe u "live" varijanti, to je Four Tet, već godinama gost najboljih svetskih festivala. Od top elektronskih bendova, posetioci će moći da čuju švedski Little Dragon koji predvodi izvrsna pevačica Iukimi Nagano.

Dimensions festival korisne informacije:

Početak: 13h, četvrtak 06. septembar
Završetak: uveče, nedelja 09. septembar
Partiji na plaži: 13 – 20h
Tvrđava Ponte Cristo: 19 – 06h
Partiji na brodu: dva puta dnevno
Cena ulaznice za Hrvatske državljane i zemlje regiona: 650kn, www.ticketpro.hr
www.dimensionsfestival.com
www.facebook.com/DimensionsFestival