Home

VESTI

Uskoro počinje Movement Croatia festival!

No Comments Festival

Uskoro počinje Movement Croatia festival! Ten WallsJoš nas nekoliko dana deli do Movement Croatia koji će se održati od četvrtka 28. jula do ponedjeljka 1. avgusta 2016. na lokaciji The Garden Resort u Tisnom.
  

Intiman festival okružen šumom i prekrasnim morem smestio se u skrivenom zalivu, a donosi najveća svetska imena techno i house scene na ovo boutique izdanje festivala.
  

Tokom dana Movement Croatia festival pruža odmor pod suncem, a noći pod zvezdama donose energiju i odličnu zvučnu kulisu, te muzika u The Gardenu traje od podneva. Sve kulminira u klubu na otvorenom Barbarella’s gde od ponoći do zore zvučnu kulisu kreiraju neka do najvećih imena techna.

Uz odličnu lokaciju i zvezdanu postavu izvođača koji techno zvukove donose u manje i intimnije okruženje, Movement Croatia se svakako izdvaja kao festival kojeg morate posetiti ovog leta. Upravo zbog svega ovoga festival se našao na listi najboljih letnjih događaja prema pisanju medija kao što su Telegraph, Time Out Croatia, Pulse Radio ili stranica za putovanja momondo, a postoji nekoliko razloga zašto treba posetiti Movement Croatia Festival.

NAJBOLJA SVETSKA IMENA TECHNA NA LINEUPU

Prvo izdanje Movement Croatia ima lineup kojim se može podičiti, a donosi najveća svetska imena house i techno scene na ovo hrvatsko boutique izdanje festivala koje se pridružuje sjajnim izdanjima u Detroitu i Torinu.

 

 

 Uskoro počinje Movement Croatia festival!

Uskoro počinje Movement Croatia festival! Nina Kraviz

 

 

Šef Cocoon etikete i globalna techno ikona Sven Vath dolazi u Tisno po prvi put, kao i sibirska techno zvezda i šefica Trip etikete Nina Kraviz. Zajedno s Dynamic vođom Solomunom ovo će biti retka prilika videti moćni trio za pultom. Electro i techno znalac Dave Clarke pridužiće se line upu ovog leta, kao i berlinski teškaši iz Berghaina Ben Klock i Marcel Dettmann, detroitska legenda Robert Hood, koji predstavlja projekt Floorplan, te Derrick May i kraljica minimala Margaret Dygas, tech house autoritet Steve Rachmad i David Morales, a tu su i techno pioniri Octave One s magičnim live showom, kao i domaći techno znalac Petar Dundov. Minimal specijalist Petre Inspirescu donosi svoje zvučne pejzaže, dugogodišnji čovjek Cynosure i Meander labela Mike Shannon dolazi u Tisno, uz Ostgut Tonovog Ryan Elliotta, majstor balearic zvukova Tania Vulcano, a tu je i Davide Squillace, Agoria, Matthias Tanzmann, Mind Against i Gerd Janson među ostalima. Popisu se priključuju i zagrebački Pete Dux, Brun Dux iz UESmag ekipe, te Deep’n’Delicious Bronski i Herya. Jedan od najpoznatijih party brandova Circoloco dolazi u Tisno. Više od 15 godina to je sinonim za underground živopisne događaje po cijelom svijetu s rezidencijom u kultnom DC10 klubu na Ibizi, a nedjelja 31. jula je njihov dan.

 

Muzika se na festivalskoj lokaciji pali u 12 sati, čime ispijanje najdražeg koktela ili osvežavanje u moru dobiva posebnu notu, a techno i house eklektične kombinacije traju do 2 sata ujutro na tri pozornice  – glavnoj pozornici koja je mjesto rezervirano za najveća imena, onoj pored maslina koja skriva talente i neizostavnoj pozornici uz more.

KLUB NA OTVORENOM BARBARELLA’S

Barbarella’s je često prozivan jednim od najboljih svetskih klubova, ove godine uvršten među najboljih 100 prema uticajnom DJ Magu, a potpuno na otvorenom klub je okružen zelenilom, drvećem i morem. Smestio se u Pirovcu, u uvali Prosika, 10 minuta od festivalske lokacije, uz organizirani prijevoz svake večeri. Mjesto je to gdje od ponoći do 6 ujutro svi festivalski posjetitelji dolaze plesati pod zvijezdama dočekujući prve zrake sunca. Ozvučen sjajnim Funktion One sustavom, glavni plesni podij je okružen mjestima za opuštanje, šankovima i odvojenim prostorom koji nadgleda house, disco i techno ritmove svake večeri. Klub na otvorenom kulminacija je festivalskih noći, a upisat će vam se u sjećanje kao jedinstveno iskustvo. Ove godine će neka od najboljih imena oblikovati zvuk večeri u klubu Barbarella’s, a među njima su Nina Kraziv, Derrick May, Dave Clarke, Petar Dundov, Jennifer Cardini ili Octave One.

 

 

Uskoro počinje Movement Croatia festival!

Uskoro počinje Movement Croatia festival! Solomun

 

 

ZABAVE NA BRODOVIMA

Neizostavne zabave na brodovima na Movement Croatia donose tri dana uživanja u moru i suncu dok plovite do obližnjih otoka uz sjajnu zvučnu pozadinu, a sve se to odvija na drvenom brodu Arghonauty koji je opremljen najboljim razglasom. U petak 29. srpnja na rasporedu je Uns&Greentech brod na kojem su muzickii urednici Marco Faraone, Caruan, Cristian Viviano i Dantela. Subota 30. jula uz partnere Solid AM & Outcast donosi tonove koje biraju Jan Krueger, Eli Vervaine i Munir Nadir, dok nedjelja 31. jula je u znaku kultnog party branda Circoloco čijim brodom kormilari jedan od ključnih resident DJ-eva Davide Squillace.

 

LOKACIJA THE GARDEN RESORT U TISNOM

Jedna od najdražih evropskih festivalskih lokacija The Garden Resort je jedinstveno mesto u intimnom zalivu koje osigurava sunce, prekrasno čisto more i sjajnu muziku. Glavna pozornica ugošćuje headlinere, pozornica uz more, kao i brod Arghonauty mjesto su gdje se odvijaju nezaboravne zabave, a legendarni klub na otvorenom Barbarella’s, proglašen i jednim od najbojih svjetskih klubova, čine festivalsko iskustvo potpunim. Intimnost zaljeva te povezanost s prirodnim ljepotama čine ovaj festival neoptrećenim i pravim mjestom za druženje. Opustite se u hladu borova, upijajte sunce na plaži, zaigrajte odbojku na pijesku ili istražujte festivalsku lokaciju u potrazi za opuštajućom masažom i osvježavajućim koktelom, smoothijem ili domaćim specijalitetom u festivalskom restoranu. Veliki izbor smještaja na samoj lokaciji varira od apartmana, preko potpuno opremljenih airstream prikolica, do opcija kampiranja u luksuznim shikar šatorima ili vlastitom aranžmanu. Kratka šetnja je potrebna da dođete do povijesnog ribarskog sela Tisnog, festivalska lokacija je okružena otočjem Kornati, te je u blizini Nacionalnog parka Krka, a zračne luke u Zadru i Splitu su u blizini, što čini The Garden Resort savršenom lokacijom koja nudi čisto more, prekrasnu prirodu, odličnu hranu i nezaboravno festivalsko iskustvo.

 

 

Uskoro počinje Movement Croatia festival!

Uskoro počinje Movement Croatia festival! Dave Clarke

 

 

ULAZNICE

Dostupne su jeftinije cene ulaznica za regiju u sastavu Entrio.hr. U prodaji su ulaznice koje vrede za sve dane održavanja festivala, kao i sve afterpartyje u klubu Barbarella’s i to po ceni od 450 kuna.

Dnevne ulaznice su 200 ili 250 kuna, i vrede za sva događanja u The Garden Resortu i klubu Barbarella’s. Ulaznice za zabave na brodovima se kupuju odvojeno.

Link za kupovinu: www.entrio.hr

*Cena vrijedi za državljane Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Kosova. Potrebno je na ulazu predočiti važeći dokument.

Ulaznice za brodove po ceni od €20 dostupne su na Resident Advisor stranici
www.residentadvisor.net kao i službenoj stranici festivala www.movement.hr.

Smještaj
Informacije o smještaju potražite na www.booking.thegarden.hr ili na www.movement.hr

 

 

Uskoro počinje Movement Croatia festival!

Uskoro počinje Movement Croatia festival! Ben Klock

 

 

Line up:

Abou Samra, Adriatique , Agoria, Alex Dima, Alex Ground, Alex Nilmar, Andrea Introvigne, Angelo Perna, Barac, Baraso, Ben Klock, Caruan, Clod, Cosmo, Cristian Viviano, Crocodile Soup, D’Julz, Dave Clark, David Morales, Davide Squillace, Denis Beifuss, Derrick May, DJ Soch, Eli Verveine, Enrico Zaninotto, Frank Storm, Fumiya Tanaka, Germano Ventura, Gianni Callipari, Giovanni Verrina, Herya, Holdyouth, Howl Ensemble, Jan Krueger , Jerome Pacman, John Dimas, Just A Mood, Leo Pol, Lollino, Marcel Dettman, Margaret Dygas, Mate Ceko, Matthias Tanzmann, Mike Shannon, Mind Against, Minimono, Miro, Munir Nadir, Nina Kraviz, Octave One, Petar Dundov, Pete Dux & Brun Dux, Petre Inspirescu, Psykoloco, Rainer, Rick Maia, Robert Hood pres. Floorplan, Robin Ordell, Ryan Elliott, Javi Sampol, Sandro Kuhne, Solomun, Steve O’Sullivan, Steve Rachmad, Sven Vath, Tania Vulcano, Tobi Neumann, Varhat, Vera