Home

VESTI

Ultra Europe 2016

No Comments Festival

Ultra Europe 2016Četvrto po redu izdanje Ultra Europe biće održano u kasnijem terminu, tačnije započeće događajem na Poljudu u periodu od 14. do 20. jula. Prodaja ulaznica za sledeće izdanje Ultre 2016 počinje u ponedeljak 2. novembra.
  

Nakon što je nedavno na Danima Turizma Ultra Europe festival proglašen turističkim događajem godine, iz organizacije stižu prve vesti vezano uz samo događanje sledećeg izdanja.
  

Tako će u odnosu na prethodna izdanja, termin održavanja narednog festivala biti nešto kasnije. Za razliku od dosadašnje prakse kada je festival započinjao već početkom jula, naredno izdanje započeće 14. jula. Glavna događanja na stadionu Poljud biće na rasporedu od 15. do 17. jula 2016. kada će tokom tri dana splitski Poljud ugostiti, sada je već sigurno, vodeća imena elektronske muzike.

Jedan od razloga određivanja kasnijeg termina je održavanje Evropskog prvenstva u fudbalu na čijoj završnoj smotri osim Hrvatske učestvuju i neke od zemalja koje emituju veliki broj posetilaca ovog globalno popularnog Festivala.

 

 

 Ultra Europe 2016

Ultra Europe 2016

 

Prodaja ulaznica za ovogodišnje izdanje počinje u ponedjeljak 2. novembra. Registracija nabavke karata počinje od danas i traje do naredne srede u ponoć. Svi ljubitelji Ultre će moći putem službene stranice izvršiti registraciju te nabaviti karte prema posebnim, sniženim cenama po sistemu ranije registracije. Prema ovom modelu karte će biti moguće nabaviti po najnižoj ceni od 119€. Broj ulaznica je limitiran, a prodaja traje do isteka zaliha.

Festival Ultra Europe tokom protekle tri godine premašio je sva očekivanja. Uvršten je na listu deset najboljih svetskih događaja elektronske muzike, dok je samo tokom proteklog izdanja Hrvatsku zahvaljujući Ultri posetilo preko 150.000 ljudi iz više od 130 država sveta. Neke procene govore kako je u protekloj godini direktno od Ultre Hrvatska kroz potrošnju uprihodila preko 500 miliona kuna.

Posebno veseli rast branda Ultre Europe kao jednog od najvećih svetskih i evropskih festivala elektronske muzike.  Prva dva izdanja su trajala po tri dana dok je prošlogodišnje izdanje trajalo sedam dana kada je tokkom događanja na raznim platformama nastupilo 70 vodećih svetskih izvođača, većinom najjačih imena DJ-eva. Za narednu je godinu u najavi još ekskluzivniji spisak izvođača, a prema najavama reč je o gotovo velikoj većini top deset DJ-eva sveta. Ne sumnjamo da će Hrvatska zahvaljujući narednoj Ultri biti poprište jedne od najboljih letnih zabava na globalnom nivou.

 

Promotivni aspekt Ultre za domaći turizam je nemerljiv. Osim velike potrošnje i broja posetilacaa, ovaj multimedijski megaspektal  promoviše naše destinacije i putem  filmova, video snimaka, fotografija i drugih priloga koji se s višemilionskim dosezima 'vrte' na društvenim mrežama, portalima, televizijama i ostalim medijima.

Dodatne informacije je moguće dobiti putem službene stranice www.ultraeurope.com te na službenom Facebook i Twitter profilu: www.facebook.com/ultraeurope i www.twitter.com/ultraeurope .

 

 
{xtypo_rounded2}O FESTIVALU ULTRA EUROPE 

 

Festival ULTRA EUROPE jedino je događanje u organizaciji Ultra Worldwide u Europi, a s investicijom od oko 100 milions kuna kroz pet godina predstavlja jedno od najznačajnijih ulaganja u Hrvatskoj u turizmu i pratećoj industriji zabave. Prema procenama organizatora, festival ULTRA EUROPE u protekloj je godini godini održavanja potstaknuo više od 500 miliona kuna dodatne turističke potrošnje u Splitsko-dalmatinskoj županiji te privukao interes preko 150.000 posetilaca iz 130 zemalja sveta. Na festivalskim pozornicama su nastupili trenutno najpopularnija imena elektronske scene.{/xtypo_rounded2}

 

{xtypo_rounded1}O ULTRA WORLDWIDE™

ULTRA WORLDWIDE je međunarodni brend vodećeg svetskog događanja elektronske muzike, Ultra Music Festivala. Međunarodno priznato i poznato događanje koje se od 1999. godine u održava u martu, Ultra Music Festival, je ove godine proslavio 15. godišnjicu i održao se tokom dva vikenda te tako postao prvi veći festival elektronske muzike koji se odvijao dva vikenda zaredom. Ultra Worldwide je 'najmeđunarodniji' festivalski brend u svetu, zahvaljujući nastupima najpopularnijih i najtalentovanijih izvođača iz celog sveta te širenju jedinstvenog festivalskog doživljaja iz Miamija konstantnim dodavanjem novih svetskih odredišta festivala Ultra. Zahvaljujući revolucionarnom online prenosu uživo, pod nazivom “Ultra Live”, Ultra Worldwide prenosi doživljaj s festivala više od 11 miliona jedinstvenih gledaoca.

U zadnjih 15 godina, doslovno hiljade svetskih DJ-a, producenata i bendova su nastupima uživo oduševljavali obožavatelje svojim sjajnim nastupima na događanjima Ultra u Argentini, Brazilu, Čileu, Hrvatskoj, Ibizi, Koreji i Miamiju. Svako svetsko izdanje festivala Ultra utemeljeno je na uspešnoj formuli koja je usavršavana poslednjih 15 godina u Miamiju, a koja kombinuje nastupe najraznovrsnijih elektronskih izvođača s tehnološki najnaprednijom festivalskom produkcijom na svetu.

U 2016. godini Ultra nastavlja probijati granice, uvođenjem neviđene kombinacije najnaprednije produkcije i najboljih svetskih izvođača elektronske muzike u svoja postojeća i nova izdanja širom sveta. S novim izdanjima u Južnoj Africi i Japanu, Ultra će se u 2015. godini moći doživeti u devet država, na pet kontinenata.  {/xtypo_rounded1}