Home

VESTI

U sredu počinje treći Ethno Fusion Fest!

No Comments Festival

U sredu počinje treći Ethno Fusion Fest!Letnju kulturnu ponudu prestonice upotpuniće treće izdanje Ethno Fusion Festa –  festivala koji promoviše muziku manjina sa područja Balkana i južnog Mediterana,  manifestacije koja neguje saradnju među muzičarima koji potiču iz različitih kultura i istražuje bogate kulturne sinteze koje postoje među muzikama regiona.

   

Kao i prošle godine, Ethno Fusion Fest će se odigrati u inspirativnom ambijentu beogradske sinagoge, u Maršala Birjuzova br. 19 od 20 – 24. juna. 

   

Kao i prošle godine, Ethno Fusion Fest će se odigrati u inspirativnom ambijentu beogradske sinagoge, u Maršala Birjuzova br. 19 od 20 – 24. juna.  

Ethno Fusion Fest je izraz moderne muzičke kreativnosti inspirisane tradicionalnom muzikom – spoj kulture i mašte Kroz fuzije različitih muzičkih tradicija Ethno Fusion Fest želi da stvori ne samo novi zvuk već i novu viziju za budućnost.

Ulaznice mogu da se kupe po ceni od 400 dinara za pojedinačne koncerte, odnosno po ceni od 1.000 dinara za celokupni program. Prodajna mesta su: Bilet Centar i prodajna mreža Card Service, Klub ljubitelja pozorišta, Ticketline i Bg pozorišta. Ulaznice se mogu kupiti i sat vremena pred početak svakog koncerta.

 

Ulaznice se mogu kupiti i sat vremena pred početak svakog koncerta!

 

Više informacija na sajtu www.ethnofusionfest.com i putem telefona 065/200-45-25 i 011/ 262 42 89

 

 

U sredu počinje treći Ethno Fusion Fest!

 U sredu počinje treći Ethno Fusion Fest!

 

 

Sreda, 20. jun u 20:30

NIT
Originalne obrade tradicionalnih kompozicija iz čitavog sveta. Troglasni aranžmani za ženske vokale sa pratnjom akustičnih instrumenta.

Grupa je dobila svoje ime po početnim slovima imena članova sastava (Nastja-Ivana-Tamara-NIT). Po dolasku novih članova (Aleksandra i Ane) početkom 2011. godine, naziv grupe se nije promenio, već je samo dobio drugo značenje: "konac", koji se simbolično odnosi na vezu, odnosno na nit, koja spaja kulture, jezike, žanrove, ali i povezuje članove benda njihovom ljubavlju prema muzici i dobrom atmosferom. U septembru 2011. kao stalni član bendu se priključuje još jedna nit, Marko Tešić, koji maestralnim sviranjem violine znatno doprinosi punoći zvuka.

Ivana Munđa – vokal, tambura, Tamara Cakić – vokal, daire, marakasi, Ana Perišić – vokal, marakasi, Aleksandar Labus – gitara, Marko Tešić – violina

MY PEOPLE
Muzika sveta obojena modernim Jazz-om.

Grupu My People čine vrsni muzičari iz raznih krajeva Srbije, prepoznatljivi na domaćoj i svetskoj world music i jazz sceni. Svoj karakterističan muzički izraz grade pod uticajem balkanskog muzičkog nasleđa, šireći poglede ka tradicijama Vizantije, Bliskog Istoka i Severne Afrike. Koristeći podjednako vokal, tradicionalne i savremene muzičke instrumente, My People kroz ličnu umetničku prizmu daje snažan autorski pečat novoj muzičkoj ideji.

Filip Krumes – violina, Miloš Jakovljević – kaval, Aleksandar Jovanović – vokal, Predrag Manov – gitara, Marko Milivojević Mugabe – bas, Goran Milošević – perkusije, Goran Đorđević Sole – perkusije

 

 U sredu počinje treći Ethno Fusion Fest!

NIT

 

 
Četvrtak, 21. jun u 20:30

SEVDAH SESSION
Bosanska sevdalinka

Vladimir Savić, pevač i sazlija iz Tuzle (danas živi u Malom Zvorniku), jedan je od retkih izvođača bosanske sevdalinke koji je u stanju da stvori autentičnu atmosferu sevdaha i meraka koja će sigurno oduševiti sve one koji makar malo vole ovu pesmu i način na koji se ona nekada izvodila. Ovom prilikom pratiće ga orkestar u kome će nastupiti i jedan od najboljih Izraelskih kanunista Elad Gabbay.

Vladimir Savić – vokal, saz, Elad Gabbay – kanun, Stefan Sablić – ud, vokal, Srđan Đordjević – kontrabas, Akash Bhatt – perkusije

NIŠTA ČORBASTO – ORKESTAR DEJANA KRSMANOVIĆA
Akustični balkan Jazz-Folk

Zanosne melodije i improvizacije na harmonici, violini i gitari. Čista, a moderna balkanska muzika. Tokom 2010 – 2011 godine snimili su svoj prvi album "Znaš šta?!” koji će premijerno predstaviti na Ethno Fusion Fest-u. Dejan Krsmanović, gitarista i kompozitor iz Čačka okupio je iskusne muzičare i napravio jedan svež, primamljiv i atipičan pristup našem tradicionalnom melosu.  

Dejan Krsmanović – gitara, vokal, Vladimir Kapetanović – klavijature, bas, Nikola Savić – harmonika, Srđan Mišković – violina, Dragan Jeković – bubanj

 

 

 U sredu počinje treći Ethno Fusion Fest!

Shira utifla 

 

 

Subota, 23. jun u 22:00

SHIRA U’TFILA
Sefardska muzika Balkana i Severne Afrike

Shira u'tfila se bavi istraživanjem, aranžiranjem i izvođenjem, sefardske muzike Balkana, Mediterana i Bliskog Istoka. Inspiraciju za svoju muziku pronalazi u bogatstvu balkanske, jevrejsko – španske, otomansko – turske i arapske muzičke tradicije. Grupa strastveno kombinuje tradicionalnu muziku i posvećenost njenom očuvanju sa talentom za fjužn i improvizaciju. Jedinsten zvuk koji kreira moderan pristup istorijskom nasleđu. 2009 u Amsterdamu Šira u'tfila je dobila prestižnu nagrad RASA za najbolju World Music grupu dok je album, Biviendo en kantando, izdat u martu 2010, uvršten u Top of the world CD rubliku magazina Songlines.

Stefan Sablić – vokal, ud; Filip Krumes – violina; Elod Gabbay – kanun; Srđan Đorđević – kontrabas; Akash Bhatt – perkusije, Sinan Aćiforović – klarinet

 

 

U sredu počinje treći Ethno Fusion Fest!

Karavan Sarai

 

 

Nedelja, 24. jun u 20:30

BEOGRADSKI KARAVAN SARAI 6

Putujući muzičari dele sa vama priče i zvuke iz dalekih zemalja

Karavan Sarai bila su odmorišta za putnike na putu od Maroka do Indije i Kine. Raskršća, na kojima su putujući trgovci, pripovedači, filozofi, mistici, muzičari, tragaoci svih vrsta postajali ambasadori različitih kultura i u sigurnosti ovih odmorišta razmenjivali svoja dobra i svoje ideje, šireći znanja i doprinoseći boljem razumevanju i prihvatanju različitog. Ovaj muzički događaj osmišljen je kao susret slobodnih improvizacija (Takasim-a) koje se oslanjaju na muzičke tradicije nastale duž ovih puteva.

Jasna Jovićević – saksofon, Branko Trijić – gitara, Veljko Nikolić (Papa Nik) – perkusije, Nenad Vještica Khan – oud, Zzzare – perkusije

 

MILICA & NENAD HIP HOP DUO

Svojim plesnim nastupom festival će zatvoriti par ostećenog sluha Milica i Nenad

Milica Đokić i Nenad Mahmutović hip-hopom se bave već pet godina. Prve plesne korake napravili su u školi za decu oštećenog sluha i govora u Jagodini. Učestvovali su na mnogim takmičenja u plesu za osobe sa oštećenim sluhom, gde su osvajali mnogobrojna priznanja, a pre dve godine su na Balkanskom festivalu u Istanbulu dobili specijalnu nagradu za scenski nastup. Takođe su pobednici popularne TV emisije ,,Ja imam talenat” 2011. godine.