Home

VESTI

U ponedeljak počinje 8. INmusic festival!

No Comments Festival

U ponedeljak počinje 8. INmusic festival!Još nas samo vikend deli od početka najvećeg hrvatskog open-air festivala koji se od 24. do 26. juna održava na jednoj od najlepših lokacija u gradu – jezeru Jarun.

  

Sve je spremno za osmo festivalsko izdanje, a na Ostrvu mladosti danas se otvara festivalski kamp u kojem se dočekuju brojni posetioci iz zemlje i inostranstva koji će obogatiti turističku sliku glavnoga grada.
 

Učiniće to i ostali domaći i strani posetioci, a upravo zbog ovog, ali i brojnih drugih razloga, INmusic festival se juče uspešno predstavio i na 6. Nacionalnom danu kulturnog turizma koji je održan u muzeju Mimara u organizaciji Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Grada Zagreba. Iznimnu vrednost koju kulturnom i gradskom turizmu donosi ovakav veliki muzički festival, prva je od institucija prepoznala Turistička zajednica grada Zagreba. Turistička zajednica Grada Zagreba se posebno iskazala potporom festivalu u vremenima najveće finansijske krize na sponzorskom tržištu. Organizatori festivala se nadaju kako će uskoro i ostale institucije u Gradu Zagrebu prepoznati veličinu i značaj INmusic festivala koji je u međunarodnim krugovima već stekao status turističkog brenda. National Geographic Traveller uvrštava INmusic festival među najveće turističke atrakcije na svetu ovoga ljeta, a The Huffington Post ga uvrštava među 10 najboljih festivala na svetu. Tek s uključivanjem i podrškom Grada Zagreba, INmusic festival će moći razviti ogroman potencijal festivala na dobrobit cele zajednice.

 

 

 U ponedeljak počinje 8. INmusic festival!

U ponedeljak počinje 8. INmusic festival!

 

 

A razlozi koji su doveli do uspeha INmusic festivala ponavljaju se i ove godine – najbolji svetski izvođači, jednistveno uređenje te zanimljivi i inovativni dodatni sadržaji. Arctic Monkeis, Iggi And The Stooges, Basement Jakk, Bloc Parti, Editors, NOFKS, Airbourne te mnogi drugi strani i domaći izvođači pobrinuće se da s Jaruna niko ne ode nezadovoljan. Poželite li pogledati pozorišnu predstavu ili kakav dobar film, posetite INteatar u kojem predstave izvode Zijah Sokolović i Vilim Matula, a prvog festivalskog dana možete učestvovati u tribini posvećenoj filmu na kojoj gostuju Slobodan Šijan, Rajko Grlić i Nenad Polimac.

Čekaju vas i lude vožnje na Rockin 'horseu, DJ tulum u Šumi Striborovoj, Balkan parti, Retro parti, Silent parti i mnogi drugi na kojima će se dobra muzika puštati do ranih jutarnjih sati. Zanimljiva događanja i nagradne igre čekaju vas na štandovima koji će biti postavljeni duž celog ostrva, a poželite li se odmoriti od festivalske vreve, čekaju vas Nargila Chill Out Bar, Solarni Cocktail Bar, kreveti ukrašeni tibetanskim zastavicama itd Za oko će vam sigurno zapeti i originalne umetničke instalacije koje su izradili mladi i nadareni umetnici, ao celokupnom programu više možete doznati na internetskoj stranici INmusic festivala. Bogata gastronomska ponuda koja je i inače jedan od ključnih elemenata hrvatskog turizma, ove godine na INmusic festivalu sadržava više od 60 raznih jela te predstavlja tradicionalnu hrvatsku kontinentalnu i primorsku kuhinju te međunarodne specijalitete. Po prihvatljivim cenama ćete na primer moći kušati štrukle sa sirom, puricu s mlincima, perkelt od divljači, čobanac ili paprikaš, istarske fuže, srdele, girice ili pak istarski pršut. U ponudi su i razna vegetarijanska jela te poslastice poput raznih savijača ili fritula.

Ukoliko još uvek niste nabavili svoju festivalsku ulaznicu, pravo je vreme da posetite prodavnice Tisak media centra u kojima se prodaju već od 349 kuna uz voucher s popustom generalnog pokrovitelja – Ožujskog piva. Ulaznice se prodaju i online u sistemu entriamo, a ukoliko niste u mogućnosti da posete sva tri festivalska dana, online te u Tisak media centrima u Zagrebu možete kupiti i dnevnu ulaznicu. One će se prodavati i na festivalskoj blagajni po ceni od 290 kuna.