Home

VESTI

Trenchtown Festival 01.05. – 03.05.2008. Etno kamp Palic

No Comments Festival

Trenchtown

Osmi po redu regionalni muzički festival Trenchtown biće održan od 1. do 3. maja u prelepom prirodnom okruženju nadomak Palića.

Na 3 festivalske bine – Glavna, Terassa i Rege, između ostalih, nastupiće: najuticajniji i najubedljiviji domaći koncertni bend – Disciplin A Kitschme; kontraverzni i scenski uzbudljivi Let 3 (Hrvatska); najpopularniji srpski rep autor Marčelo sa bendom Shock Orchestra; vlasnik najboljeg prošlogodišnjeg rep izdanja – Sky Wikluh; Korai Öröm iz Mađarske, Dogo Argentino (Hrvatska), Hornsman Coyote; kao i DJ-evi: MKDSL, Rahmanee, Flip, Dee Face, Noise, Car Z.

Prateći program biće sastavljen od filmskih projekcija, promocija knjiga, pozorišnih predstava, edukativno-kreativnih radionica…

Lokacija održavanja festivala je Etno kamp, koji se nalazi u Horgoškoj šumi i predstavlja posebnu oazu prirode – samo 2 km od centra grada Palića i 1,5 km od mađarske granice.

U okviru festivalskog prostora, koji je kompletno ograđen, nalazi se kamp kapaciteta 500 mesta i parking koji sadrži 600 mesta za posetioce i 100 za goste i medije. Posetioci koji kupe komplet ulaznica  za sva tri dana festivala, imaju besplatno mesto u kampu (kao i parking).

Exit festival preporučuje Trenchtown kao muzički događaj koji ne smete propustiti.

Cena jednodnevne ulaznice iznosi 440 dinara, komplet za sva tri dana je 1100 dinara.

Karte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima (kao i online – putem njihove zvanične internet prezentacije – www.eventim-yu.com), u Bilest servisu, i prodavnicama IPS-a u Beogradu (Mamut) i Novom Sadu.

Više detalja o Trenchtown festivalu možete pronaći na oficijelnoj internet prezentaciji – www.trenchtown.org.

 

 

Glavna bina
(od 21h-02h, kapacitet: 2.000 ljudi, jačina ozvučenja: 20 KW, video projekcije)

Četvrtak, 1. maj:
Let3 (Hrvatska)
Korai Öröm (Mađarska)
Narco Polo (Mađarska)

Petak, 2. maj:
Disciplin A Kitschme (Beograd)
Wikluh Sky (Beograd)
Dogo Argentino (Osijek)

Subota, 3. maj:
Marčelo & Shock Orchestra (Beograd)
Straight Jackin (Beograd)
Otpisani (Subotica)
Rajahman (Subotica)

Rege bina
(od 18h-05h, kapacitet: 500 ljudi, jačina ozvučenja: 10 KW)

Četvrtak, 1. maj:

Bendovi od 18h:
Nesvrstani (Beograd)
UNAffected (Bihać, BiH)

Sound systemi od 20h-05h
MC Killo Killo with DJ Sanjcaa & superstar Dj (Novi Sad)
JahMessenJah (Gornji Milanovac)
Rastafarians Through Tha Window with MC Buddica (Beograd)

Petak, 2. maj:

Bend od 18h:

Mašta Bašta (Beograd)

Sound systemi od 20h-05h:
King Calypso Sound System (Lazarevac)
3DUBy (Piestany, Slovačka) ,
Dejaah selecta (ex manessagra), Banja Luka, BiH
Hornsman Coyote with Mc Milovan & Martinees Selecta, Beograd-Kikinda, Srbija


Subota, 3. maj:

Bend od 18h:
Zion Crew (Sombor)

Sound systemi od 20h-05h:
Irie Revolution  (Novi Sad, Srbija)
Livity reggaeneration project (Ljubljana, Slovenija)
Dubox sound (Niš)
Boylah & Bloodaq (Beograd)
Huge Selecta & WB41 (Subotica)
Chowasiah Selecta (Subotica)

Terassa:
(od 22h-06h, kapacitet: 300 ljudi, jačina ozvučenja: 5kw)

Četvrtak:
Dee Face (Novi Sad)
Boo Dale (Hrvatska)
A.P. (Novi Sad)
Nezza& Kile (Su)
Accalon&Chrono (Su)

Petak:
Flip (Beograd)
Rahmanee (Beograd)
Noise (Su)
Kodek (Su)
Molez (Su)

Subota:
MKDSL (Beograd)
Car Z (Novi Sad)
DFNDR
Nikola Majdanović&Phantom (Su)
Brajan (Su)

Svakog dana pre početka programa, od 19h, na Glavnoj bini biće emitovani dokumentarni rok filmovi.

DORF NA TRENCH-u

    U okviru pratećeg festivalskog programa na Trenchtown festivalu, prvi put će biti prikazivane filmske projekcije. U sardnji sa Vinkovančkim festivalom “DORF-Festival Dokumentarnog rok filma”, na Trench-u će biti prikazani svakodnevno po jedan film iz ove reprezentativne selekcije filmova. Sve projekcije će se prikazivati na glavnoj festivalskoj bini od 19 časova, pre početka glavnog muzičkog programa.

Četvrtak, 1.maj

KAD MUZIČARI ŠOKIRAJU (Hrvatska)
Trajanje: 51'
Autor: Dubravko Jagatić
Produkcija: Trezor idea
Godina proizvodnje: 2005.
Dinamičan kolaž od 14 priloga u maniri inozemnih glazbenih TV stanica (VH1), s prikazom 14 najneobičnijih autora i njihovih provokativnih poteza kojima su šokirali javnost (od Satana Panonskog preko Siniše Vuce i Dine Dvornika ili Zabranjenog Pušenja pa do LET 3). Radi se o festivalskoj verziji inače dvodijelne serije o najbizarnijim događajima iz novije hrvatske pop rock povijesti, razigranog vizualnog ritma i uzbudljive radnje. O tim događajima govore sami protagonisti kao i svjedoci tih događanja. Jedinstven i pionirski pokušaj koji bi trebao inicirati seriju sličnih projekata i mi se nadamo da će naš festival pomoći u tome.

Petak, 2.maj

NEVIDLJIVA NACIJA (Srbija)
Trajanje: 93'
Autor: Darko Kovačević
Produkcija: Darko Kovačević
Godina proizvodnje: 2006.
Priča o subotičkoj nezavisnoj glazbenoj sceni, s posebnim naglaskom na sociološki aspekt situacije u kojoj se taj grad i pojedinci koji su se bavili Nečim Drugim nalazili u devedesetim godinama prošlog stoljeća. Lajko Felix, Ludolf Neum i njegov paranormalni džuboks, Džukele i mnogi drugi koji se nisu pojavili na Površini a imali su kvalitetne priče, pojavljuju se u filmu i pričaju o razlozima. Odlični Subotički festivali i događanja koja su obilježila ovaj grad samo su jedan od lajtmotiva ove priče, u kojoj bi se mnogi gradovi mogli prepoznati. Intimna priča sjajnih kreativnih pojedinaca, daju jedno od mogućih objašnjenja o svim događajima iz proteklog desetljeća.

Subota, 3.maj

SEVDAH O RODAMA
Režija: Silvio Mirošničenko, Hrvatska
Godina proizvodnje: 2007
Trajanje: 52'
Edo Maajka je dobio dokumentarac, na vrijeme i još u produkciji HTV. Silvio je odradio dobar posao i uhvatio Edu vještinom iskusnog autora, a rezultat je odličan film, o jednom od najznačajnijih hip-hop autora sa ovih prostora, o kojem vjerojatno svi sve znate. HTV ovim filmom, nadamo se, nastavlja snimanje filmova o autorima koji su obilježili našu Pop Kulturu i čija diskografija s punim pravom zaslužuje ovakve dokumente.

Napomena:

1.    Kamp ima 500 mesta (opremljen je tuševima i toaletima), u okviru kampa biće pripremana jela vojvođanske kuhinje po vrlo povoljnim cenama, kao i vegetarijanska jela i roštilj. Trenchtown team od ove godine uvodi novinu – od 1. do 3. maja obezbeđen je besplatan autobuski prevoz za posetioce festivala – Trenchbus. Autobus će voziti od Železničke stanice u Subotici do palićke šume, a biće obezbeđen i povratak!

2.    U okviru pratećeg programa biće održana i promocija nove  Marčelove knjige – “Zajedno sami”.