Home

VESTI

Treći To Be Punk festival u Novom Sadu!

No Comments Festival

Treći To Be Punk festival u Novom Sadu!

Na tridesetu godišnjicu dolaska panka u Novi Sad, Ustanova studentski kulturni centar pokrenula je To Be Punk festival.

 

Dvanaest bendova iz regiona uz goste iz Engleske, PTTB i Goldblade, u dva dana poslednjeg vikenda maja 2008. godine priredilo je pravu malu feštu u letnjem bioskopu u Katoličkoj porti. To je bio samo podstreh za organizatore da naredne godine celu priču podignu na jedan viši nivo.

 

Lokalni heroji Atheist Rap koji su u proleće 2009. nizom koncerata obeležili 20 godina rada benda imali su tu čast da uz drage goste, druge večeri festivala pred više od 2500 fanova, prirede svima pravi mali spektakl. Ispostavilo se da je koncert grupe Sham 69, koja je kao headliner nastupila veče pre Ateista bio samo lepa uvertira za rođendansku žurku veselih pankera u Manualovom muzeju zaboravljenih umetnosti.

 

Pošto je u međuvremenu SKCNS, bar privremeno rešio pitanje programskog prostora, treći po redu To Be Punk festival biće održan u Fabrici, u petak i subotu 4. i 5. juna.

 

Da je novosadski festival na dobrom glasu u svetskim pank okvirima dovoljno govori podatak da su sva četiri strana benda koji će nastupiti ove godine sami izrazili želju da sviraju u Novom Sadu.

 

 

Treći To Be Punk festival u Novom Sadu!

Treći To Be Punk festival u Novom Sadu!

 

 

Svakako najveće ime je čuveni istočno-londonski oi punk bend Cockney Rejects, koji će ujedno i zatvoriti festival svojim nastupom u subotu 5. juna.

 

Isto veče nastupiće i odličan ska pank sastav iz Madrida Oferta Especial, dok će u petak  uz holanđaneThe Works svirati i Cute Lepers iz Vašingtona. Od ostalih imena publika će imati prilike da vidi najstariji i jedan od najboljih aktivnih pank bendova u Srbiji Vrisak generacije, dok brojni fanovi  ne mogu da dočekaju nastup Mitesersa, prvi nakon par godina pauze.

 

Osiječki Debeli precjednik uveliko na našim prostorima uživa status odličnog živog benda, baš kao i novosadski Ringišpil. Uz njih na festivalu nastupiće i bečejski Fiskalni račun, Gavrilo princip iz Smederevske palanke i lokalni Bajoneti. Podrška publike biće potrebna i bendovima koji dolaze iz Rijeke (Diskurz), Sarajeva (Totalna rasprodaja) odnosno Nikšića (Društvo skrivenih talenata).

 

Karte za oba dana prodaju se u Novom Sadu u CD šopu Mungos, kao i u prodavnicama Mods 69 u Beogradu i Mix Music u Nišu po ceni od 1000 dinara. Prvog dana juna u prodaju će biti puštene i dnevne ulaznice po ceni od 700 dinara koje će, ukoliko ih ostane, na dan koncerta koštati za 100 dinara više.

Petak 4. jun: Ringišpil, Cute Lepers, Mitesers, The Works, Gavrilo princip, Diskurz, DST  
Subota 5. jun: Cockney Rejects, Vrisak generacije, Debeli precjednik, Oferta Especial, The Bayonets, Fiskalni račun, Totalna rasprodaja