Home

VESTI

Therapy? na Arsenal festivalu

No Comments Festival

Therapy? na Arsenal festivaluKultni alternativni metal-pank sastav Therapy?, koji se svetski pročuo hitovima "Die Laughing", "Nowhere" i "Screamager", nastupiće 14. juna kao nosilac programa prve večeri "Arsenal festa" u prostoru "Kneževog arsenala" u Kragujevcu.

Trio predvođen gitaristom i pevačem Endijem Kernsom (Andy Cairns) dolazi u Kragujevac sa novim albumom iza sebe.

 

Posle najavnog spota "Living In The Shadow Of The Terrible Thing" u februaru je stigao CD "A Brief Crack Of Light", sveži zvučni udar prepoznatljivih Therapy? melodija začinjenih besnim vokalima, i glasnim gitarama i bubnjevima.

"Nama je važno da idemo u mesta gde nikad ranije nismo bili, podjednako kao što sviramo u Londonima, Mančesterima, Dablinima, Glazgovima… Ljudima je uvek drago kad se bend potrudi da dođe u njihov grad. Da budem iskren, draža mi je svirka tamo gde nisam bio nego ponovo u Njujorku. Sjajno je upoznati nove ljude", kaže Kerns pred dolazak na "Arsenal".

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=zwwFRrBJajA|width=450|height=364{/mgmediabot2}
Therapy? – Living In The Shadow Of The Terrible Thing
 

Nastup u Kragujevcu bend je potvrdio i na svom zvaničnom fejsu uz rečenicu: "Drago nam je što se vraćamo u Srbiju, na Arsenal fest 14. juna".

Uz Therapy? prve večeri "Arsenala" nastupaju i beogradski hardkor-rege bend Eyesburn, druge večeri 15. juna britanski elektro-dens-hiphop bend Stereo MC's, bosanskohercegovačka Dubioza kolektiv i domaći hiphoper Marčelo i njegovi Filteri, a završne 16. juna Rundek Cargo trio…

I to je samo mali deo izvođača drugog "Arsenal festa". Kompletan spisak bendova na glavnoj bini "Arsenal festa" objavićemo u ponedeljak 14. maja, kada će biti saopštene i nove cene ulaznica.

Trenutno ulaznica Ulaznice za "Arsenal fest" su u prodaji, ali samo kao komplet za sve tri večeri po ceni od svega 1.500 dinara. Prodaja ide preko mreža Eventim i Card Service, kao i na sledećim mestima:

BEOGRAD – Dom omladine,
KRAGUJEVAC – Dom omladine, Music shop Dr Studio, KG Polis (Ulica Glavna 59),
ČAČAK – caffe-cleb Velvet,
KRALJEVO – caffe-club Sotto Sopra,
JAGODINA – TNT Music,
SMEDEREVSKA PALANKA – Irish club Dr Watson,
KRUŠEVAC – caffe-club Grizzly.

I ove godine, zainteresovani posetioci "Arsenal festa" iz drugih gradova Srbije i regiona, moći će da koriste usluge popularnog "Arsenal Rock kampa" kod stadiona "Čika Dača" u Kragujevcu uz popularnu cenu od svega 500 dinara za sva tri dana festivala.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=7WeqdibneqQ|width=450|height=364{/mgmediabot2}
Therapy? – Die Laughing

O Therapy?

Bend su osnovali su 1989. godine Kerns i bubnjar Fyfe Ewing, kojima se ubrzo pridružuje basista Michael McKeegan, nazvavši se Therapy? "jer je kratko i pamtljivo". Njihova ljubav prema metalu i panku biva pretočena u albume "Babyteeth" (1991), "Pleasure Death" (1992) i "Nurse" (1992), koji uz bezbrojne žive nastupe sve više skreću pažnju na mali bend iz Severne Irske.

Konačno, četvrti album "Troublegum" (1994) krcat sjajnim hitovima poput "Screamager", "Turn", "Nowhere", "Die Laughing", "Trigger Inside" i "Isolation" donosi svetsku popularnost Therapy?…

…Koju bend održava i sledećim izdanjem "Infernal Love" na kome nude uspešne singlove "Stories", "Loose" i posebno gudačima obojenom "Diane", obradom legendarnih Husker Du.

 O Therapy?

O Therapy?

  

Tih godina mediji proglašavaju Therapy? za novu Metallicu, bend tri godine za redom razvaljuje veliki festival Reading (1992-94), i činilo se da će im biti nedostižna samo Nirvana. Međutim…

…naporna putovanja i brojne svirke koje obuhvataju Brazil, Argentinu, Čile, Australiju, Evropu, SAD, velike festivale poput "Castle Donnington" i "Monsters Of Rock festival", negativno se odražavaju na zasićenog bubnjara Fajfa koga menja Graham Hopkins, a bendu se pridružuje i drugi gitarista Martin McCarrick. Četvoročlana postava izbacuje "Semi-Detached" (1998), "Suicide Pact—You First" (1999), "Shameless" (2001), "High Anxiety" (2003) sa manjim komercijalnim efektima nego ranije, ali tokom godina Therapy? stiče čvrsto fanovsko jezgro u Evropi i održava reputaciju sjajnog benda uživo.

Uz manje personalne promene, ponovo kao trio, Therapy? snimaju "Never Apologise Never Explain" (2004), "One Cure Fits All" (2006) "Crooked Timber" (2009) i konačno "A Brief Crack of Light" (2012).