Home

VESTI

The Lemonheads na Jelen Pivo Live festivalu!

No Comments Festival

Pored legendarnog Iggy Popa and The Stooges koji otvaraju treći po redu Jelen Pivo Live 08, zvezda drugog dana festivala, 6. septembra, je najznačajniji rok bend grandž generacije – The Lemonheads.

Posle niza zapaženih albuma, bend koji i dalje predvodi sugestivno zgodni Evan Dando, je stekao svetsku slavu 1992. godine obradom pesme ’’Mrs. Robinson’’ sastava Simon and Garfunkel. Lemonheads i danas smatraju jednim od najuticajnih alternativnih sastava američke rok scene. To potvrÄ‘uje i ’’NME Classic Album’’ nagrada koju je bendu 2008. godine dodelio magazin New Musical Express, i to za izdanje ’’It’s A Shame About Ray’’ iz 1992. godine.

Premijerno na Jelen Pivo Live festivalu, domaća publika će imati priliku da među prvima u svetu čuje neke od njihovih novih pesama, koje će se naći na novom studijskom albumu Lemonheads-a, a čije je objavljivanje planirano za kraj ove godine.

 

Zanimljivo je da u jednom trenutku u bendu svirao i Patrick "Murph" Murphy osnivač sastava Dinosaur Jr, koji će takoÄ‘e nastupiti na Jelen Pivo Live festivalu 5. septembra.  Evan Dando je obožavalac benda The Stooges a kao inspiraciju navodi upravo Dinosaur Jr!

Podsećamo, treći po redu Jelen Pivo Live otvoriće legendarni Iggy Pop and The Stooges. Pored njih prvog dana će nastupiti i čuveni Dinosaur Jr, Električni orgazam, Jarboli, Repetitor i Hipnotized, dok će drugog dana publiku zabavljati Partibrejkersi, Disciplin A Kitschme, Strip i Majke.

Apatinska Pivara kao lider u proizvodnji piva na srpskom tržištu u okviru svoje CSR strategije, u saradnji sa strateškim partnerom Recan-om, pokreće akciju recikliranja limenki pod sloganom „Reciklirajte i VI!“. Akcija „Reciklirajte i Vi“ prati sve Jelen Pivo Live muzičke dogaÄ‘aje, a ima za cilj da podigne svest kod mladih i podseti javnost o značaju recikliranja  i energetskim uštedama koje ono donosi. Pridružite nam se u  našoj akciji i RECIKLIRAJTE!

 

Ulaznice za festival nalaze su u prodaji na svim prodajnim mestima Eventima širom Srbije, Blagajni Doma omladine, Bilet servisa i Ticketlina. Cena ulaznice za prvi dan festivala iznosi 1.200 dinara, dok je cena ulaznica za drugi dan 1.000 dinara. Komplet karata je u prodaji po ceni od 2.000 dinara. Ova cena ulaznica važiće do 14. avgusta!

Za više informacija o festivalu i izvoÄ‘ačima, posetite www.jelenpivo.com/live/