Home

VESTI

Terraneo među 10 najboljih festivala u Evropi!

No Comments Festival

Terraneo među 10 najboljih festivala u Evropi!U svom članku o vodećim letnjim festivalskim destinacijama magazin Forbes je, sasvim zasluženo,  uvrstio i Terraneo festival na listu deset najboljih evropskih festivala za 2013. godinu.

   

Ističući zanimljivu lokaciju održavanja festivala u živopisnom Šibeniku na hrvatskom primoriju, ovaj uticajni časopis je potvrdio ono u šta desetine hiljada vernih posetilaca Terraneo festivala već treću godinu za redom iznova uveravaju –  da je Terraneo nezaobilazno mesto koje spaja sve najbolje što leto nudi u nezaboravno iskustvo pojačano koncertima najvećih svetskih i regionalnih izvođača današnjice.
  

Ovo je samo još jedno priznanje za ovaj šibenački festival koji se održava od 7. do 9. avgusta. Britanski list The Telegraph je dve godine za redom uvrstio Terraneo na listu 10 najboljih evropskih letnjih pop i rock festivala, uz rečenicu: „Ovaj petodnevni, ekološki orijentisan festival, smešten pored atraktivne šibeničke luke, nudi aktuelne izvođače, kao i mogućnosti putovanja koja uključuju izlete brodom na ostrva i u obližnje nacionalne parkove." Ipak, ono što dolazi kao najveće priznanje je poverenje posetioca koji su prošle godine njih 1000 za samo nedelju dana kupilo ulaznice, a da još nije bio objavljen ni jedan izvođač.

Ove godine od 07. do 09. avgusta na Terraneo festivalu u Šibeniku nastupaju The Prodigy, My Bloody Valentine, Wu-Tang Clan, Aloe Blacc, Azealia Banks, Gang of Four, The Cribs, Calexico, Cloud Nothings, Woods, Mambo Kurt, Duncan Sheik, Koan Sound, Blond:ish, Pinkunoizu, Dubioza Kolektiv, Darkwood Dub, Mayales, Kawasaki 3p, Postolar Tripper, SevdahBABY, My Buddy Moose, Vlasta Popić, Krankšvester, Pešes, Svi na Pod, Eyesburn, Straight Mickey and the Boyz, Chew the Fat! Croatia i Icarus Down. Program po danima i informacije o izvođačima možete da vidite na zvaničnom sajtu festivala www.terraneofestival.com.

 

 

 Terraneo među 10 najboljih festivala u Evropi!

Terraneo među 10 najboljih festivala u Evropi!

 

 

U prodaji je ograničeni paket dnevnih festivalskih ulaznica po posebnoj ceni od 30 evra, dok je cena kompleta ulaznica 70 evra. Cena kamp ulaznice je 30 sa svim uključenim taksama. Ulaznice se nalaze u prodajinim mestima Eventima i online na www.eventim.rs. 

 

2012. godine na DM Green City dodeli nagrada, Terraneo je nagrađen sa čak dva priznanja: nagradom za korporativno dostignuće u zaštiti okoline, kao i Grand Prix nagradom među svim nagrađenim ekološko odgovornim hrvatskim organizacijama! Posetioci sajta Muzika.hr izabrali su Terraneo kao najbolji hrvatski letnji festival 2011. godine.

Originalni tekst možete da pročitate na sledećem linku.