Home

VESTI

Sutra pocinje Reggea Fest

No Comments Festival

Sutra veče u Velikoj sali SKC-a održaće se tradicionalni reggae fest.

 
Asher Selector iz Ženeve dobro je poznat svim reggae fanovima u Srbiji. Uz Davida Rodigana, jedan je od najznačajnijih evropskih reggae DJ-eva!Pre 6 godina Asher je prvi put, ali već tada trijumfalno, posetio Srbiju. Ostvario je nezaboravni nastup sa legendarnim Prince Alla. Ovog puta dolaze pojačani fantastičnim Sylford Walkerom – Princeovim parnjakom sa Jamajke. Zajednički nastup u Srbiji predstavlja ekskluzivni početak njihove evropske turneje.

 

Puštajući reggae muziku tokom 80-ih obišao je svet i osnovao svoj Positive Airline sound system. 2004, pokrenuo svoju Internet radio stanicu koja emituje reggae 24 časa dnevno, 365 dana godišnje. Redovno sastavlja reggae program za jedan od najuglednijih svetskih muzičkih festivala – Montreaux  Jazz Festivala.                                                                          

Prince Alla jedan je od legendi jamajčanske roots muzike. O značaju ovog pevača i tekstopisca svedoči i činjenica da je svoje najzapaženije numere objavio u vreme kada je konkurencija bila najžešća – 70-ih godina. Tokom godina objavljeno je više kompilacija sa snimcima Prince Alla a najpoznatija je "Only Love Can Conquer 1976-1979" koja je izašla u izdanju Blood & Fire (koja je danas jedna od najprestižnijih reggae etiketa).

           Sylford Walker – legendarni roots pevač sa Jamajke. Sylfordov vokalni izraz poređen je sa stilom Burning Spear-a. Kultni status ostvario je sarađujući sa Glen Brown-om. Interes za Sylford Walker-a u Evropi je povećan od 2004. godine kada je nastupio na Montereux Jazz Festivalu. Od tada je redovan gost vodećih evropskih festivala.

 

           Black Ark Crew – prvi domaći dub bend. Sastav je nastao 1999.godine, od kada je prošao kroz puno faza, od strogo reggae-dub zvuka, do fuzije više žanrova kao što su hip-hop, jungle, dubstep, ali u njihovoj osnovi uvek ostaje dub muzika verna korenima jamajčanskog zvuka.

 

           Dečja Radost je četvorka iz Kraljeva koja svira mešavinu roots & reggae & blues & rock'n'roll.