Home

VESTI

Sutra počinje Lovefest u Vrnjačkoj Banji

No Comments Festival

Sutra počinje Lovefest u Vrnjačkoj BanjiSutra počinje šesti Lovefest u Vrnjačkoj Banji. Tokom tri dana nastupiće 30 izvođača i preko 120 učesnika na 9 festivalskih zona.
  

Muzička zona će tokom prva dva dana festivala, za sve posetioce biti otvorena već od 19h. Zvezda prve festivalske večeri na glavnoj Tuborg bini biće poznati britanski DJ James Zabiela, a inostrana podrška će mu biti nemački DJ Alex Niggemann. Isto veče nastupiće i beogradski DJ Miloš Pavlović, kao i mladi izvođači elektronske muzike koji su prošli Lovefest konkurs “Mlade nade”.
  

Drugog dana festivala publiku ce zagrejati dvojac iz Niša Don’t i trstenički DJ Kind of Man. Zvezda večeri će biti danski DJ Noir. Poznat po istoimenoj izdavačkoj kući, Noir se izdvaja kao jedan od cenjenijih i vrednijih izvođača u muzičkoj industriji.

Trećeg dana festivala muzička zona biće otvorena od 20h za sve posetioce. Kao i svake godine poslednji dan festivala rezervisan je za domaću muzičku scenu, a ovog puta nastupiće grupe Darkwood Dub, Sinestezija, S.A.R.S. i grupa MVP koja će zatvoriti festival.

Tokom prva dva festivalska dana na Energy Red Bull bini nastupiće 12 mladih izvođača elektronske muzike koji su prošli Lovefest konkurs „Mlade nade“.

 

 

Sutra počinje Lovefest u Vrnjačkoj Banji

James Zabiela

 

 

Muzički program zastupljen je i na Chill Zoni i prvog dana festivala nastupiće kraljevački DJ Nikola Vemić. Beogradski bend Stray Dogg će nastupiti u subotu, a u nedelju posetioci zone za odmor će moći da uživaju uz kraljevački bend Sugar Vibe.

Osim na muzičkoj i Chill Zoni svi posetioci festivala imaće prilike da tokom dana isprate program i na filmskoj zoni, foto zoni, grafiti zoni, zoni uličnog basketa, ekološkoj zoni, zoni edukacionih radionica, kao i onoj posvećenoj najmlađim posetiocima.

Brojni posetioci su već stigli u Vrnjačku Banju, a oni koji još nisu nabavili karte to mogu učiniti na ulazu u muzičku zonu festivala. Cena trodnevne karte na ulazu će biti 1200 dinara, dok će dnevna karta koštati 700 dinara.

Cilj ovogodišnjeg festivala je promocija mladih izvođača elektronske muzike, umetnika, kao i omladinskog aktivizma u Centralnoj Srbiji.

 

 

 Sutra počinje Lovefest u Vrnjačkoj Banji

Sutra počinje Lovefest u Vrnjačkoj Banji

 

 

Više o Lovefestu

Udruženje građana Lovefest Vrnjačka Banja je nevladino, neprofitno udruženje koje se zalaže za rešavanje osnovnih problema građana, društvenih grupa i celokpunog društva u Srbiji. Orjentisano je na akcije koje doprinose razvoju jednakosti, solidarnosti i tolerancije među ljudima sa akcentom na akcije koje imaju humanitaran, socijalan, ekološki, edukativan i zabavni karakter. Do sada su realizovane akcije „Prevencija HIV-a“, kao i humanitarna akcija „Hrana za sve“.

Lovefest je muzički festival koji se od 2007. godine svakog leta održava na letnjoj pozornici u Vrnjačkoj Banji u organizaciji udruženja građana „Lovefest Vrnjačka Banja“. Tokom godina na festivalu su nastupili neki od najpoznatijih imena iz evta elktronske muzike – Marshall Jefferson, Good Groove, Martin Ten Velden, Danism, Silicone Soul, Gramophonedzie, Darko Rundek i mnogi drugi. Od 2012. godine festival je proširen na osam novih zona čiji je cilj da motivišu i podrže umetnost i kulturu mladih, kao i omladinski aktivizam u Centralnoj Srbiji.

Više o festivalu: www.thelovefestival.org  i www.facebook.com/LoveFestVB