Home

VESTI

Sutra počinje deseti Trenchtown

No Comments Festival

Počinje TrenchtownObaveštavamo vas da sutra, 30. aprila, počinje deseti regionalni muzički festival Trenchtown koji će trajati do nedelje, 2. maja.
Lokacija održavanja festivala je Etno kamp, koji se nalazi u Horgoškoj šumi i predstavlja posebnu oazu prirode – samo 2 km od centra grada Palića i 1,5 km od mađarske granice.

Na Velikoj bini nastupiće: Veliki Prezir, Irie Maffia, Obojeni Program, Zoster, Sunshine, Darkwood Dub, port-royal, Psihomodo Pop i Lollobrigida. Na Maloj bini nastupiće: Irie Revolution Sound System, Stuttgart Online, Irie FM, Rajahman, Prti BeeGee, Svetlana Som Sistema, Jah Messinjah Sound System, Memlah, Autopark, Nežni Dalibor, Heartical Sound System, Ital Vision Sound System, Superstar Selektor, Put kojim se gyere ide, Omladinac 11, White City Massive, Line Out, ZAA i Necone

 

U okviru pratećeg programa Kultur Fitnes koji će se odvijati svakog dana od 12h u Terasa kafeu posetioci će imati priliku da se uključe u više zanimljivih umetničkih radionica, da prate predavanja, promocije knjiga i omladinskih organizacija, a tokom celog Festivala biće otvorene izložbe i prodajni sajmovi. Između ostalog, biće održana promocija novog romana Otoa Oltvanjija „Kičma noći“, Pesničenje, predavanje na temu “Društveni kapital Mreže: muzički entuzijazam i građanske slobode (Slučaj: Radio Net1zen)”, političko-poetički performans Bailout, a u Etno kući će biti otvorene grupna izložba “Mladi majmuni (zaposedaju grad)” i  izložba Guerilla Art kolektiva.
Trenchtown festival i ove godine organizuje FOKUS fondacija.

Karte za festival mogu se kupiti u Beogradu – Bilet Servis, Mamut megastore i Supermarket (Višnjićeva 10), Novom Sadu – Pariski magazin (Kralja Aleksandra 12) i Subotici – Caffe knjižara Plato.
Dnevne karte se mogu kupiti po ceni od 650 dinara, a kompleti karata za sve dane po ceni od 1.650 dinara.   
Od sutra i tokom trajanja festivala jednodnevna ulaznica će koštati 750 dinara, a kompleti 1.800 dinara.

 

 

Sa prošlogodišnjeg Trench-a

Sa prošlogodišnjeg Trench-a

 

 

Online prodaja karata je u toku i to preko sajta gigstix (www.gigstix.com ) po istim cenama.
Princip online kupovine karata je sledeći: nakon logovanja, kupac bira tip karte (pojedinačna ili komplet) i broj karata koliko želi da kupi, zatim popunjava lične podatke i nakon što potvrdi kupovinu na mejl dobija uplatnicu sa svim podacima o kupovini. Nakon što kupac uplati novac, stići će mu mejl vaučer sa ličnim podacima i serijskim brojem. Karte se uz posedovanje vaučera podižu na samom ulazu u festivalski prostor od 30. aprila. Kupci kompleta karata pomoću serijskog broja na vaučeru moći će da rezervišu besplatan boravak u kampu.
Vaučer se menja za narukvicu – ulaznicu na ulazu festivala Trenchtown, a sami vaučeri su personalizovani i pri zameni kupac je dužan da se identifikuje ličnim dokumentom. Zamena je moguća samo od strane kupca lično.

U okviru festivalskog prostora, koji je kompletno ograđen, nalazi se kamp čiji je kapacitet zbog velikog interesovanja ove godine uvećan na 700 šatorskih mesta, a biće dostupan i parking koji sadrži 600 mesta za posetioce i 100 za goste i medije.
Svi koji kupe komplet ulaznica, online ili fizički na prodajnom mestu, imaju besplatan smeštaj u kampu. Zbog bolje organizacije i komfornijeg smeštaja, svaki kamper pojedinačno treba unapred da rezerviše svoj boravak u okviru kampa.
Smeštaj u kampu se rezerviše tako što se popuni kratak online formular na sajtu festivala – www.trenchtown.org, i već možete početi sa pakovanjem šatora i odbrojavanjem do početka festivala. Kao i prošle godine, uz besplatan smeštaj u kampu dobijate i parking mesto. Komfor u kampu je bitno poboljšan unapređenom infrastrukturom mobilnih tuševa sa toplom vodom i većim brojem toaleta.
Broj šatorskih mesta je ograničen, a interesovanje veće nego prošle godine, zato požurite sa svojom rezervacijom.

Obaveštavamo vas i o nekim korisnim informacijama za posetioce festivala:
Kamp se otvara 29. aprila u 12h i biće otvoren do 3. maja u 18h.

Kao i svake godine, za vreme Trenchtown festivala, od 30.aprila do 2.maja, obezbeđen je besplatan autobuski prevoz za posetioce festivala.

Polasci sa Železničke stanice u Subotici:
17, 19, 20, 21 i 22h

Polasci iz Etno kampa:
18, 01, 02, 03 i 04h

Takođe, svim posetiocima biće dostupan taksi prevoz (takozvani Trench taxi) do Etno kampa po popularnim cenama (više informacija – http://www.trenchtown.org/trench-fest/trench-tips ).

Tokom festivala, posetiocima će biti na raspolaganju festivalski restoran koji će raditi 24 sata dnevno.