Home

VESTI

Sutra počinje 17. RING RING!

No Comments Festival

Sutra počinje 17. RING RING!Sve je spremno za zvanični početak 17. izdanja Ring Ring festivala, koji su prošle nedelje svojim nastupom najavili Paolo Angeli i Takumi Fukushima (Italija/Japan). Paolo i Takumi su svirali pred prepunom salom Kulturnog centra REX, poklonivši Beogradu divnu muziku i nesvakidašnji provod.
 
Ove godine Ring Ring nudi pet večeri kvalitetne muzike i nekoliko radionica.
 

Festival će u četvrtak, 17. maja, sa početkom u 20 časova, otvoriti kvartet Ultima Armonia, koji predstavlja ponovnu saradnju Borisa Kovača i Stevana Kovača Tyckmeyera, koji, na nagovor tima Ring Ring festivala, nastupaju zajedno prvi put posle 25 godina. Nakon njih će nastupiti El Infierno Musical, sastav koji čine muzičari iz Austrije, SAD i Australije, koji su svoj prvi koncert održali prošle godine u Austriji. Ovo će biti prvi, od ukupno 3 nastupa saksofoniste Ken Vandermarka na ovogodišnjem festivalu.

Poznati džezer Mats Gustafsson ponovo je u Beogradu, nakon što je oduševio publiku prošlog septembra, svirajući sa svojim sastavom Swedish Azz. Ovog puta nastupa sa triom Sonore, uz velikane kao što su Brotzmann i Vandermark, a beogradskoj publici priprema iznenađenje u vidu programa free/creative DJing, kada će, zajedno sa Ken Vandermarkom, imati nastup koji će trajati celu noć u Muzeju savremene umetnosti.

 

 

 Sutra počinje 17. RING RING!

Tibor Szemzo

 

 

Među domaćim autorima koji nastupaju na ovogodišnjem festivalu su Svetlana Maraš koju ćemo gledati 19. maja u Muzeju savremene umetnosti, kao i Nenad Marković koji će se 20. maja pridružiti Michelu Donedi, Jerome Noetingeru i Thomasu Lehnu. Veče nakon njih, nastupiće beogradski bend Fish in Oil, čiji se prvi album upravo pojavio u prodaji.

Ovogodišjni Ring Ring zatvoriće sastav Atomic (Norveška/Švedska), svojim koncertom u Dvorani Kolarčeve zadužbine, 21. maja.

Karte za 17. Ring Ring festival su u prodaji u Kulturnom centru Rex po ceni od 350 dinara za jedno veče i 1250 dinara za komplet.