Home

VESTI

Sutra Ex Yu Rock Fest u Starčevu

No Comments Festival

Sutra Ex Yu Rock Fest u StarčevuCrvena jabuka sviraće najveće hitove, uz Pekinšku patku stiže pržiona, Hladno pivo daje energiju, a Zemlja gruva ples uz obrade legedarnog Dine Dvornika – sve to sutra uveče na četvrtom Ex YU Rock Fest-u u Starčevu, kod Pančeva.
  

"Svaki od koncerata Crvene jabuke nosi nešto svoje i nikad nije isto ni na jednom", poručuje Dražen Žerić-Žera, pevač grupe poznate po pop-rok hitovima "Bježi kišo s prozora", "Nekako s' proljeća", "Tuga ti i ja" i "Dirlija"…, koja nastupa u Starčevu u subotu od 21:45.
  

"Pekinška patka će kao i uvek da razvali! Pržićemo pank, pa ko živ, ko mrtav. Tako da će oni koji dolaze posle nas morati da sviraju jako dobro", najavljuje Nebojša Čonkić-Čonta, frontmen legendarnog pank benda, koji na Ex Yu Rock Fest-u nastupa od 23:15.

Posle Patke red je za još jedno veliko pank-rok ime – zagrebačko Hladno pivo koje će od (00:15) isporučiti gomilu starih hitova i pesama sa aktuelnog CD albuma Svijet glamura (2011) uz dosta "zafrkanciej i energije". Uz to, za Zagrepčane je posebna čast nastup posle čuvenog novosadskog benda.

 

"Pekinška patka je jedini domaći bend čiju smo obradu obradili. Na drugom albumu GAD se nalazi naša verzija njihove verzije pjesme Bila je, starog srpskog šansonjera čije sam ime zaboravio, koji je obradio drugog francuskog šansonjera, čije sam ime takoder zaboravio… Tražit ću od njih autogram", kaže frontmen Piva Mile Kekin. 

 

 

 Sutra Ex Yu Rock Fest u Starčevu

Pekinške patke

 

 
Četvrti Ex Yu Rock Fest otvara u 19:15 nastup mladog agro-metal benda Seljačka buna iz Beograda, a od 20:15 publiku će rasplesati njihovi sugrađani Zemlja gruva.

"Publika može da očekuje talas gruva koji će ih osvežiti i podići raspoloženje! Pored pesama sa prvog albuma, publici ćemo odsvirati i obrade Water No Get Enemy Fele Kutija, aktuelne obrade Dina Dvornika Zašto praviš slona od mene i Afriku, naša dva beovizijska hita koji se ne mogu naći na našem sajtu", najavljuje pevačica Zoe Kidah.

 

 

 Sutra Ex Yu Rock Fest u Starčevu

Hladno pivo

 

 

Ulaznica u pretprodaji košta 400 dinara, dok je na dan koncerta 500 dinara na ulazu u stadion. Pretprodaja ide u Pančevu u Turističkoj organizaciji Pančeva (u parku, preko od Opštine, tj. preko od Kofi šopa), u Starčevu u biblioteci Doma kulture i u MZ Starčevo.

ZA one koji na NA Ex Yu Rock Fest dolaze iz pravca Beograda: DIREKTNA LINIJA BEOGRAD – STARČEVO vozilima CITY EXPRES obezbeđena je sa Dunav stanice počev od 18:00 na svakih 20 minuta. Isto je i u povratku počev od 1:00 sati.