Home

VESTI

Sunshine, Irie Maffia, Stuttgart Online i ZAA na desetom Trenchtown festivalu

No Comments Festival

Sunshine, Irie Maffia, Stuttgart Online i ZAA na desetom Trenchtown festivalu Na desetom regionalnom festivalu Trenchtown koji se održava od 30. aprila do 2. maja nastupiti i Sunshine, Irie Maffia, Stuttgart Online i ZAA.  

Drugog dana festivala, u subotu 1. maja, na Velikoj bini nastupiće Sunshine. Grupa Sunshine nastala je 1994. godine na inicijativu Baneta Bojovića (aka Gymbrowsky) i Đorđa Radivojevića (aka Ramirez) koji su činili kreativnu okosnicu ovog legendarnog benda.

 

Za sobom imaju pet albuma i predstavljaju jedan od najznačajnijih domaćih rep sastava svih vremena.

 

U pitanju je grupa koja je u velikoj meri doprinela etabliranju hip hopa u Srbiji. Osmočlani bend Sunshine na Trenchtownu predstaviće verovatnu najbolju verziju 'sviračkog' repa u Srbiji. Njihovi nastupi su u isto vreme i fenomelane žurke.

 

 

10. Trenchtown festival - Sunshine
10. Trenchtown festival – Sunshine

 

Prve večeri festivala, 30. aprila, na Velikoj bini će nastupiti Irie Maffia. Ovaj mađarski bend koji svira rege sa primesama hip hopa i funka, trenutno je jedan od najpopularnijih i najcenjenijih sastava na mađarskoj muzičkoj sceni.

 

Osnovan 2005. godine, Irie Maffia nastupa u sastavu od 11 stalnih članova: Sena Dagadu (vokal, rap, spoken word), MC Columbo (vokal, ragga, rap), István Busa (vokal, rap), Márton Élő – Dermot (trombon), Gáspár Horváth – Jumo Daddy (klavijature), Miklós Havas (bas), Ádám Szekér (gitara), Tamás Dési (bubnjevi), Meggyes Ádám (truba), Antal Oláh (perkusije) i Ákos Baranyai – DJ Future (scratch).

 

Sjajni nastupi po Mađarskoj i Evropi doneli su im epitet koncertne atrakcije. 

 

Trećeg dana festivala, 2. maja, na Maloj bini će nastupiti sastav ZAA iz Kruševca. Relativno mlad bend, ZAA su nastali 2006. godine kao Dub Orchestra. Bend je nedavno snimio svoj debi album na kom gostuje Hornsman Coyote (ex Eyesburn). Iza sebe imaju više od 40 koncerata, između ostalih, na Exit festivalu (2008. i 2009), ReggaeSerbia festu (2008. i 2009) i na Nektar Demofestu u Banja Luci (2009). U pitanju su najveće nade domaće rege scene. 
 

 

10. Trenchtown festival - Irie Maffia
10. Trenchtown festival – Irie Maffia
 

Prvog dana festivala, 30. aprila, na Maloj bini, nastupiće Stuttgart Online. Ovaj energični dvojac postoji od 2006. godine u sastavu: Bojan Slačala (bas i vokal) i Marko Barišić (bubnjevi). Debi album Radost svakom domaćinstvu izašao je prošle godine u okviru edicije Nova srpska scena. Pored brojnih nastupa u zemlji i regionu, Stuttgart Online su nastupili na Exit festivalu (2007. i 2009), Art & Music festival u Puli (2008). Samo bubanj i bas koji vas teraju na pokret – u glavi i nogama.

Već je potvrđeno da će na 10. Trenchtown festivalu nastupiti Darkwood Dub (1. maj, Velika bina), Veliki Prezir (30. april, Velika bina) i Nežni Dalibor (1. maj, Mala bina).  

 

Uskoro možete očekivati više informacija o ostalim izvođačima i prodaji ulaznica.

10. Trenchtown festival biće održan na poznatoj lokaciji – u predivnom prirodnom okruženju Etno kampa nadomak Palića, ali vas ove godine očekuje još impresivniji muzički program i veoma interesantni i bitno poboljšani prateći sadržaji.

Na dve bine predstavićemo najznačajnije aktuelne regionalne bendove i DJ-eve koji će Etno kamp na tri dana učiniti najzabavnijom šumom na svetu.

Tokom dana posetioci će moći da prate promocije i izložbe, da učestvuju u debatama i radionicama ili prosto uživaju u opuštenoj Trench atmosferi – egzotičnim čajevima, aromatičnom duvanu iz nargila, a već od kasnog popodneva kreće muzički program koji će trajati do ranih jutarnjih časova.
 

 

10. Trenchtown festival - ZAA
10. Trenchtown festival – ZAA
 

Prošlogodišnji, deveti po redu regionalni muzički festival Trenchtown, posetilo je za tri dana oko 11.000 ljudi. Na do tada najposećenijem festivalu odlične koncerte održali su Kanda Kodža i Nebojša, Edo Maajka, Laibach, kao i Darko Rundek koji je sa svojim Cargo Orkestrom odsvirao fenomenalan koncert za pamćenje od preko dva sata. Zapažene nastupe imali su i Belga, S.A.R.S, Petrol, Sajsi, Pionir 10, kao i DJ-evi Siniša Tamamović (BiH), Zero (Hrvatska), Vladimir Aćić (Novi Sad), Max Demand (Mađarska), Jan Nemeček (Beograd), Arszenik (Hrvatska) i drugi.

Video snimke najupečatljivijih momenata sa prošlogodišnjeg festivala možete pogledati na YouTube kanalu Trenchtown festivala, na:

www.youtube.com/user/trenchtownfestival

Festival i ove godine organizuje FOKUS Fondacija iz Subotice.

Osetite delić atmosfere prošlogodišnjeg Trenchtown festivala, posetite galeriju fotografija na

www.trenchtown.org/trench-media/trench-gallery/2009

 

 

 

 

www.trenchtown.org