Home

VESTI

Summer3p festival proslavlja jubilej!

No Comments Festival

Summer3p festival proslavlja jubilej!Organizatori Summer3p festivala, Nevladina organizacija “AŠC”, proslaviće 10 godina postojanja raznovrsnim i veoma zanimljivm programom koji će održati 18. i 25. aprila.
  
U subotičkom Omladinskom klubu ”Skladište” u subotu, 18. aprila, održaće se do 17 do 22h „Summer3p festival – Dan otvorenih vrata”. Ulaz je slobodan.
  

Satnica

17-20h

Likovna radionica Emila Kadirića, akademskog slikara iz Subotice. Svi koji dođu moći će da se priključe i ostave svoj trag na platnu. Emil Kadirić vodi likovnu radionicu na Summer3p festivalu već 10 godina;

TNG Art radionica koja podrazumeva posebne tehnike oslikavanja sprejevima: svako ko donese majicu, kapu, košulju…, može da izabere neki od ponuđenih šablona koji će biti preslikan;

Izložba radova umetnika iz Subotice, Jugoslava Ćuge Sivića, koji sarađuje sa Summer3p festivalom 8 godina;

Biće prikazano foto, video i umetničko nasleđe festivala: atraktivna selekcija foto i video materijala, kao i umetničkih radova, sa prethodnih izdanja Festivala

Promocija monografije festivala: osvrt na proteklih 12 godina Festivala u slici i reči na 30 strana;

Za specijalnu muzičku selekciju biće zadužen Dj Ascaloon.

 

 

 Summer3p festival proslavlja jubilej!

Summer3p festival proslavlja jubilej!

 

 

20h – Koncert: Zvuk ptica

Tri subotičke ekološko angažovane partnerske nevladine organizacije “Riparia”, “Artrust” i “AŠC”, iz potpuno različitih domena delovanja i prakse, ujedinile su se u projektu „Zvuk ptica“ (www.zvukptica.rs), sa ciljem potpune obustave lova na prepelice i grlice, ugrožene vrste ptica, po uzoru na zakonodavstva nekih zemalja članica Evropske unije.

Ovom prilikom predstavljamo najkreativniji segment, improvizovanu muziku inspirisanu zvukovima i oglašavanjem ptica.

Tokom koncerta će i sami učesnici moći da se oprobaju u komponovanju melodija sa zvucima ptica, kroz interaktivni multimedijalni performans. U drugom delu koncerta, biće predstavljena muzka grupe Dharma, subotičkog dueta koji izvodi stilski nedefinisanu improvizativnu muziku inspirisanu unutrašnjim zvukom. Muzika Dharme je kombinacija različitih akustičnih i električnih instrumenata, procesora i loopera. U jednočasovnom koncertnom repertoaru ove grupe, mogu se čuti eksperiment, interaktivna razmena ideja sa osvrtom na jazz, drevne sanskritske mantre, prakse sa zvukom i igra akustike. Čine ga Jasna Jovićević (saksofoni, frule, udaraljke) i Armand Mesaroš (bas). U segmentu Zvuka ptica, priključuje se i Bojan Bojić, a scenografiju je radio Jugoslav Ćuga Sivić.

Sedam dana kasnije, u subotu 25.aprila, održaće se na Ženskom štrandu na Paliću muzički događaj Spring3p. Nastupiće sedam istaknutih izvođača savremene subotičke elektronske scene:

Kibz & Dfndr (Speed Progress, Atonal)
Chrono & Ascaloon (Great Stuff Records, Progressive Passion, iFACE)
Timika & Natasha (Fun Pro4, SUFD)
Kovee (Freshportmusic, Septime Rec.)

Ulaz je slobodan, a obeležavanje jubileja podržali su Kancelarija za mlade i Fondacija Danilo Kiš.

 

 

Summer3p festival proslavlja jubilej!

Summer3p festival proslavlja jubilej!

 

 

Trinaesti po redu festival Summer3p održaće se od 23. do 26. jula na prostoru termalnog bazena, auto kampa i muškog štranda kraj jezera Palić.

Podsećamo vas da su dve fotografije sa Summer3p festivala 2009. godine ušle u finale manifestacije UK Festival Awards u kategoriji Fan Photo Award. UK Festival Awards je najpoznatija manifestacija koja se bavi festivalima i tretira se kao Oskar u muzičkoj industriji (kada su festivali u pitanju). Summer3p se tada našao u društvu najpoznatijih evropskih festivala kao jedini festival iz Srbije i regiona.

O uspehu i kvalitetu Summer3p festivala govori u prilog i to da je 2012. godine ugledni engleski časopis The Guardian na svom sajtu dao pregled od osam evropskih festivala koji se održavaju na najatraktivnijim lokacijama. Pod nazivom Summer3p: Serbian SPA predstavljen je i Summer3p kao festival elektronske muzike u kojoj možete uživati iz udobnosti „gigantskog džakuzija“. Ovo je još jedno priznanje za zanimljiv koncept Summer3p festivala, ali i za veliki entuzijazam koji organizatori, NVO AŠC, svake godine ulažu da bi napravili jedan od najboljih festivala u ovom delu Evrope. Kompletan članak možete pročitati ovde.

Festival je pokrenut 2003. godine sa osnovnim ciljem da animira omladinu Subotice i ponudi drugačiji i viši standard zabave. Održava se svake godine u drugoj polovini jula meseca i do sada ga je posetilo blizu 100.000 ljudi. Organizator se trudi da svake godine predstavi svetske trendove iz domena zabave, sporta, muzike i ukaže da sveprisutni kič i šund guši kreativnost i raznovrsnost.

Summer3p online:
www.summer3p.org
www.facebook.com/summer3p