Home

VESTI

Stipendije i ulaznice za Festival Republika u Rijeci!

No Comments Festival

Stipendije i ulaznice za Festival Republika u Rijeci!Festival Republika koji se održava od 18. do 20. jula u Rijeci, otvara konkurs za stipendije koje uključuju besplatnu trodnevnu ulaznicu za sve festivalske programe i smeštaj u univerzitetskom kampusu u Rijeci. Konkurs traje do 30. juna, a svi zainteresovani mogu se prijaviti putem online formulara objavljenog na sajtu festivala www.republika.io.

   

Ulaznice za festival od danas su u prodaji putem sajta Entrio po ceni od 30 evra. Ulaznica omogućava ulaz na sve dnevne i noćne programe tokom tri dana održavanja festivala. Treba naglasiti da će sav prihod od ulaznica Republika donirati lokalnoj incijativi koja će biti predstavljena na festivalu.
  

Republika je festival kreativnosti, slobode i zabave, a održaće se na dve jedinstvene lokacije, bivšem fabričkom kompleksu Rikard Benčić i Titovom brodu Galeb, koji će za ovu priliku biti usidren u gradu Rijeci. Pod okriljem Republike ujediniće se tri eminentna međunarodna festivala – Share Conference, A MAZE. i Pause, pojačani svežim regionalnim projektima – RockPaperStartups i Start Art Expo.

Među stotinu predavača iz sveta i regiona koji će se predstaviti na Republici, naći će se neki od najkreativnijih i najzanimljivijih umova današnjice. U Rijeku dolaze predstavnici prestižnih svetskih kompanija kao što su Google i Mozilla, gurui društvenih mreža, međunarodne zvezde internet aktivizma i socijalne prakse, IT preduzetnici, kao i neki od najpoznatijih svetskih blogera.

 

 

 Stipendije i ulaznice za Festival Republika u Rijeci!

Stipendije i ulaznice za Festival Republika u Rijeci!

 

 

Među najavljenim predavačima su Googleov inženjer sigurnosti Morgan Marquis-Boire, poznati SF pisac i jedan od tvoraca cyberpunka Bruce Sterling, predstavnica Mozilla Foundation i aktivistkinja organizacije Creative Commons Michelle Thorne, nezavisni istraživač kompjuterskih sigurnosnih sistema, haker i ključni član Tor projekta Jacob Appelbaum, programer kompjuterskih igara Rami Ismail, kao i Toch studio koji među svoje klijente ubraja Nike, MTV Europe i Joaquína Cortésa.

Tokom tri festivalska dana, Rijeka će ugostiti posetioce iz celog sveta koji će kroz predavanja, radionice i panele ispitivati budućnost savremenog sveta, uživati u mnogobrojnim izložbama, projekcijama i uličnim akcijama, i družiti se na uzbudljivim noćnim nastupima i koncertima.