Home

VESTI

Stereo MC’s na Demofestu

No Comments Festival

Nove Uši za  Novu MuzikuOvogodišnji Demofest će biti održan od 21. do 24.jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci.

I ove godine, u susret oporavljanju svijeta od ekonomske krize, odlučili smo da ulaz ne naplaćujemo. Tako da će svi posjetioci moći da prisustvuju svim sadržajima festivala potpuno besplatno.

A treći Demofest, u okviru programa prvog dana, nakon predstavljanja deset demo bendova, donosi vam koncert britanske muzičke senzacije – benda Stereo Mc’s. Ovo je prvo gostovanje Stereo Mc’s-a u Banjaluci.

 

Stereo MC’s  je engleska alternativna hip-hop/acid jazz grupa koju su oformili sedamnaestogodišnji Rob Birch (pjevač) i Nick "The Head" Hallam (sintisajzer, kompjuteri, skrečovanje).

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=vOKJKhNYAzI|width=450|height=364{/mgmediabot2}
Stereo MC's na Demofestu

Program trećeg Demofesta počinje 21. jula izložbom Dejana Šijuka u koju će biti uključeni svi kreativni radovi Demofesta, od 2008. pa sve do danas. Nakon izložbe, u 13h, očekuje nas radionica  iskusnog i priznatog beogradskog novinara Gorana Tarlaća pod nazivom „Medijske strategije mladih bendova“, koja će biti održana u Demofest klubu, koji će ove godine biti jedna od festivalskih lokacija.

U 16h nas u Multiplexu Palas očekuje besplatna projekcija filma Fame, koji je inspirisan velikim istoimenim hitom iz 1980. Film prati grupu plesača, pjevača i glumaca tokom četiri godine njihovog školovanja u njujorškoj Srednjoj školi primjenjenih umjetnosti.

A onda se selimo na Kastel. Od 21h očekuje nas nastup 10 demobendova čija će imena biti uskoro poznata. Nakon njihovog predstavljanja publici na scenu se penje bend ZAA, bend iz Kruševca koji je na prošlogodišnjem festivalu osvojio 3. mjesto.

 

 

 

 

 

Izvor:

www.demofest.org