Home

VESTI

Šta te čeka na DEV9T do kraja nedelje?

No Comments Festival

Šta te čeka na DEV9T do kraja nedelje?U beogradskom naselju Višnjička banja, u ponedeljak su na simboličan način i uz vatreni performans Inex teatra skinuti okovi sa umetnosti. Skidanjem lanaca sa drvene skulpture u obliku broja devet, visoke devet metara, počeo je dugo najavljivani događaj koji okuplja sve one koji vole i cene umetnost i koji žele da stvaraju i uče.
  
Već treći dan, a tako će biti do 14. juna, u Ciglani se mogu videti izložbe umetničkih radova, ali i kako evidentno izgleda proces rada i stvaranja u realnom vremenu.
 

Umesto bina, DEV9T ima favele – kreativne zone, a u izložbenom delu su izdvojeni radovi odabrani putem otvorenog konkursa na koji se prijavilo oko 500 umetnika.

Posebna favela namenjena je skejterima, u kojoj se nalazi rampa na kojoj će svi moći da pokažu svoje najbolje trikove.

Cinema City favela nam donosi brojne predstave, video projekcije i neka od poznatih domaćih filmskih ostvarenja, među kojima su ''Neposlušni'' Mine Đukić, ''Varvari'' Ivana Ikića, ''Punčke'' Filipa Meštrovića, animirani film ''Edit i ja'' Alekse Gajića…

U okviru vizuelnih umetnosti, publiku očekuju izložbe iz oblasti vajarstva, slikarstva i fotografije.

Zamišljen je kao umetnička kota, na kojoj će se desiti sinergija između posetilaca i učesnika, te između dnevnog i noćnog programa DEV9ET nudi i bogat muzički program. Marko Louis je u utorak imao sjajan nastup i promociju svog novog albuma ''Shine On Me'', ali muzički program će svoj vrhunac dostići za vikend.

Poslednja tri dana na DEV9T nastupaju:  Dejan Milićević b2b Marko Milosavljević, Lollobrigida (akustični nastup), Multietnička atrakcija, Xanax, Svemirci, Dada Selecta, The Flash Community, Rebel B, Phase Codex, Lea Dobričić, John Belk, Sickprime, Klaus, Kristijan Molnar, SMT#NG,  Marko Nastić, Bojana Vunturišević i Pakleni Ribnikari, Smoking Beats (Fake Casul, byp_ i Committee), Naked, Fish in Oil, Jovan Maljoković, Vlada Janjić, MKDSL, Tijana T, Juice, Mikri, Bvana i Neznani ludaci, Vanja Bursać, Auf Wiedersehen, Cjofo MC, Ensh, Dojo,  i mnogi drugi..

 

 

 Šta te čeka na DEV9T do kraja nedelje?

Šta te čeka na DEV9T do kraja nedelje?

 

 

U okviru muzičkog programa očekuje nas i ''burn Residency Mix Off''. Posetioci Ciglane, u petak, 12. juna imaće priliku da čuju finaliste Burn residency takmičenja, a pobednik će otići na Ibicu da se bori za DJ rezidenturu u najbljim klubovima na tom španskom ostrvu i za ugovor vredan 100.000 eura.

 

Posebnu pažnju posetilaca privlače radionice koje su u centru dnevnih dešavanja, a koji ima 25, sa preko 200 umetnika i učesnika.

Cena dnevne karte je simboličnih 200, a za dane vikenda 400 dinara.

Program traje u periodu od 12:00 do 01:00, a u petak i subotu do ranih jutranjih časova.

Adresa Ciglane je Slanački put 26. Do Ciglane se može doći kolima, biciklom, skejtom ili autobusom br 35. – prva stanica posle skretanja za Višnjičku Banju.

Video najava je na linku

VEĆ TRI DANA DEV9T JE GLAVNA UMETNIČKA KOTA!

Umetnici, stvaraoci, skejteri, glumci, deca, studenti, profesori, doktori, predavači, reditelji….

Svi su od ponedeljka u Ciglani, gde se uz slogan “stvaraj dalje” dešava DEV9T.
Bogat muzički program i performans očekuju nas za vikend!