Home

VESTI

Srbija reciklira!!!

No Comments Festival

Exit preporučuje - Supernatural festivalPreko 20 000 posetilaca juče je prisustvovalo trećem izdanju Supernatural festivala koji je održan u Košutanjaku kod Hajdučke česme. Ne računajući posetioce festivala u prepodnevnim časovima, kada je za dečiji deo programa ulaz bio besplatan, do 17h izdato je 10 000 kupona za sve posetioce koji su kao ulaznicu za festival doneli plastične flaše i limenke za reciklažu. Do kraja festivala prikupljeno je preko 150 000 plastičnih flaša i limenki koje su posetioci festivala doneli, čime je sakupljeno preko 2 tone reciklažnog otpada!

96% posetilaca festivala je reciklažom ušlo besplatno na festival čime je i misija ovogodišnjeg Supernatural festivala ispunjena – Srbija kao ekološki odgovorna zemlja! Pokazali smo da je u Srbiji moguće reciklirati i da naši graÄ‘ani jesu ekološki osvešÄ‡eni i zabrinuti za svoju budućnost, ali i budućnost svoje dece.   
 
Treći po redu Supernatural protekao je u najboljem redu bez lekarskih i policijskih intervencija. Najveće interesovanje vladalo je za nastup Ramba Amadeusa i nastup sastava Dub Pistols kada je na festivalu i prisustvovao najveći broj posetilaca. Na DJ bini najviše pažnje privukli su Flip i MKDSL svojim projektom Idemo na Mars. Rambu su predstavnici KST-a na festivalu uručili nagradu za najekologa Kluba Studenata Tehnike u okviru akcije „Recikliraj!”, kao javna ličnost koja se najviše zalaže za ekologiju. Rambo je dobio vetrenjaču od stakla napravljenu od recikliranog materijala, rad Dimitrija AnÄ‘elkovića.
 

Exit preporučuje - Supernatural festival

 
Pripreme za četvrto izdanje festivala Supernatural već su u toku. Vidimo se na Hajdučkoj česmu u aprilu 2010. godine!