Home

VESTI

Slike sa Belgrade Beer Festa

No Comments Festival

Beogradski festival piva prve večeri okupio nekoliko desetine hiljada posetilaca …

Noćas je, u ritmu koji su dali Dragoljub Đuričić i bubnjari, velikim vatrometom na UšÄ‡u zvanično otvoren ovogodišnji Belgrade Beer Fest. Kako se već sad čini, posećenost će do kraja festivala opravdati očekivanja organizatora, koji računaju na više od pola miliona ljudi.

 

Pogledajte sta smo zabelezili prve veceri – Galerija slika Vas ocekuje!!! Cool

 

Ipak, s preseljenjem s Kalemegdana na veliki uokvireni prostor na UšÄ‡u izbegnuta je gužva, koja je već postala karakteristična za ovu manifestaciju. Mada su baštice oko pivskih štandova počele da se popunjavaju već u prvim večernjim satima, ni u jednom trenutku nije došlo do formiranja velikih redova niti do zakrčenja na šetalištu. Štandovi, kao i prostor oko bine bitno su prostraniji, tako da zaista samo treba da se opustite, izaberete svoje pivo i zanimaciju.

 

 

 

Što se tiče muzičkog programa, za zagrevanje bili su zaduženi RHCP tribute i slovenački "Shank rock”. ali je tek maÄ‘arskom sastavu koji radi obrade slavnih metalaca Iron Maiden uspelo da pokrene masu i pred binom okupi veću publiku. Nakon kraće pauze, nastupili su popularni hrvatski pankeri KUD Idijoti koji su, po običaju, pošteno razmrdali i stejdž i sve prisutne. Za uvertiru su izabrali jednu od novih stvari, da bi u nastavku krenuli da slažu hitove, koji su horski odzvanjali. MeÄ‘utim, da li zbog veće distance izmeÄ‘u bine i fanova, zbog ranog termina ili proširenog prostora, utisak je da publika nije reagovala svom snagom, kako bi se očekivalo, mada se Tusta, frontmen benda, čak i spuštao do nje i pozdravljao s prvim redovima. 

Sa bubnjarima predvođenim Dragoljubom Đuričićem i vatrometom koji je odjeknuo malo pre ponoći, a zatim Blažom i Kljunovima i Luisom, atmosfera je bitnije zaživela.

Kolone su se preplitale oko štandova, a pivo se točilo punom brzinom. Za one koji sinoć nisu svratili na Beer Fest, na raspolaganju je oko 40 vrsta piva, a cene se kreću od 60 dinara pa naviše. Za koje god da se odlučite biće dobar izbor, s obzirom na to da se i flašica vode plaća takoÄ‘e oko 60 dinara. Pored klasičnih varijanti, mnogi su iskoristili priliku da probaju i «voćna piva», od jabuke, jagode, borovnice ili breskve, koja koštaju 240 dinara.

Ukoliko niste preterano zainteresovani za muzičku pozadinu festivala, možete se zabaviti i u luna parku, koji zauzima dobar deo prostora. Vožnja na nekoj od vašarskih skalamerija košta 100 ili 150 dinara.

A usput, možete se častiti i nekom ušećerenom jabukom, nekim drugim slatkišem ili grickalicama, budući da takvih štandova ima više nego inače.

Spremno 5.000 kondoma
Nacionalna kancelarija za HIV/AIDS, Ministarstvo zdravlja – Jedinica za implementaciju projekta Globalnog fonda i Gradski zavod za javno zdravlje Beograd će, donacijom 5.000 kondoma posetiocima, podržati Beogradski pivski festival „ÄŒinjenica da se na festivalu okuplja veliki broj mladih motivisala je ove ustanove da im kondom učine što pristupačnijim „rečeno je u ministarstvu.

Danas na Beer festu
Mister Baishon – 18.00 – 18.40
Train Box – 8.45 – 19.30
Big Foot Mama – 19.30 – 20.15
Kanda Kodža i Nebojša – 20.25 – 21.15
Generacija 5 – 21.25 – 22.15
Film – 22.30 – 23.45
Dubioza kolektiv – 00.00 – 00.50
Atomsko sklonište – 01.00 – 02.00
Carne Cruda – 02.15 – 03.15
NOT’N’VUN Metalica tribute – 03.25 – 04.15