Home

VESTI

Silicone Soul i Ian Pooley u Zastavinoj bašti

No Comments Festival

Silicone Soul i Ian Pooley u Zastavinoj baštiLovefest, jedan od najpoznatijih festivala elektronske muzike u Centralnoj Srbiji, organizovaće promo žurke na kojima će nastupiti dva velika imena iz sveta elektronske muzike. Svi obožavaoci house muzike i Lovefesta imaće priliku da 20. i 21. jula uživaju uz Silicone Soul i DJ Ian Pooley-a u Zastavinoj bašti u Kragujevcu.
 

Marko Vukomanović, jedan od organizatora festivala istakao da je promo žurka najbolji način da se  zahvali kragujevačkoj publici, koja svake godine posećuje Lovefest.
 

„Mladi ljudi iz ovog grada su dugogodišnja publika Lovefesta i upravo zbog toga smo ove godine odlučili da prenesemo deo festivalske atmosfere u Kragujevac. Želimo da pokažemo kragujevačkoj publici da mislimo na njih, pa će svi oni koji do 20. jula kupe kartu za festival moći besplatno da uđu na promo žurku u Zastavinoj bašti“, dodao je Vukomanović.

Duo Silicone Soul koji čine Graeme Reedie i Craig Morrison dobro je poznat ovdašnjoj publici, a ovog puta specijalno dolaze da bi se predstavili Kragujevčanima. Tokom 20 godina, Silicone Soul su objavili četiri studijska, četiri kompilacijska albuma, kao i desetine singlova i remiksa. Osnovali su i svoju izdavačku kuću "Darkroom Dubs“. Publici širom sveta najpoznatiji su po house klasiku „Right On“.

Popularni škotski DJ tandem prošle godine nastupio je na petom Lovefestu u Vrnjačkoj Banji.  

Ian Pooley, pionir house muzike, je nemački DJ i producent. Njegova muzika se najčešće definiše kao house ili tech house sa prizvucima brazilskih tonova. Pored sopstvenih projekata Pooley je radio obrade poznatih izvođača, a neki od njih su The Cardigans, Daft Punk, Carl Cox i Bob Sinclar. Obožavaocima je najpoznatiji po stvarima kao što su „Chord memory“, „Coracao Tambor“ i „Balmes“.

Na Lovefest promo žurci 20. jula nastupiće i novosadski DJ Fakir, a 21. jula publici će se predstaviti Nikola Vemić, poznati DJ iz Kraljeva i niški DJ Dimiz.

Pred domaćom publikom priliku da nastupe su dobila i dva kragujevačka DJ-a izabrana putem Lovefest konkursa „Mlade nade“. U petak 20. jula, nastupiće DJ Fascenario dok će DJ Nikola Milić nastupiti drugog dana promo žurki. 

 

 

 Silicone Soul i Ian Pooley u Zastavinoj bašti

Silicone Soul i Ian Pooley u Zastavinoj bašti

 

 

ovefest se ove godine održava šesti put na prostoru vrnjačke Letnje pozornice. Ove godine prvo veče festivala nastupiće jedan od najpoznatijih britanskih DJ-eva James Zabiela, dok će mu podrška biti nemački DJ Alex Niggemann i beogradski Dj Miloš Pavlović. Danski DJ Noir predstaviće se banjskoj publici drugo veče, a pre njega nastupiće dvojac iz Niša Don’t i trstenički Kind of Man. Kao i prethodnih godina poslednji dan festivala rezervisan je za domaću muzičku scenu, a ove godine nastupiće Darkwood Dub, MVP, Sinestezija i S.A.R.S.

Dvodnevna karta za Lovefest promo žurku iznosi 500 RSD, a karta za sve tri večeri Lovefest-a može već sada da se kupi po promotivnoj ceni od 999 RSD. Svi posetioci koji prethodno kupe kartu za Lovefest moći će besplatno da uđu na promotivne žurke u Kragujevcu.  

Više o Lovefestu

Udruženje građana Lovefest Vrnjačka Banja je nevladino, neprofitno udruženje koje se zalaže za rešavanje osnovnih problema građana, društvenih grupa i celokpunog društva u Srbiji. Orjentisano je na akcije koje doprinose razvoju jednakosti, solidarnosti i tolerancije među ljudima sa akcentom na akcije koje imaju humanitaran, socijalan, ekološki, edukativan i zabavni karakter. Do sada su realizovane akcije „Prevencija HIV-a“, kao i humanitarna akcija „Hrana za sve“.

Lovefest je muzički festival koji se od 2007. godine svakog leta održava na letnjoj pozornici u Vrnjačkoj Banji u organizaciji udruženja građana „Lovefest Vrnjačka Banja“. Tokom godina na festivalu su nastupili neki od najpoznatijih imena iz evta elktronske muzike – Marshall Jefferson, Good Groove, Martin Ten Velden, Danism, Silicone Soul, Gramophonedzie, Darko Rundek i mnogi drugi. Od 2012. godine festival je prošren sa osam novih zona čiji je cilj da motivišu i podrže umetnost i kulturu mladih, kao i omladinski aktivizam u Centralnoj Srbiji.

Više o festivalu: www.thelovefestival.org  i www.facebook.com/LoveFestVB