Home

VESTI

“SHARE2” konferencija krajem aprila u Beogradu

No Comments Festival

"SHARE2" konferencija krajem aprila u Beogradu

Druga po redu SHARE konferencija održaće se od 26. do 28. aprila 2012. godine, a Beograd će ponovo postati epicentar razmene naprednih ideja i znanja iz oblasti društva, tehnologije, Interneta, muzike i novih medija.

Sve to će pratiti intenzivan muzički program koji će se istovremeno odvijati u nekoliko odabranih klubova i alternativnih prostora u gradu.

 

Od kako je prvi "SHARE" održan u proleće 2011. godine, turbulencije aktivizma na Internetu potresle su svaki deo planete. Arapsko proleće, okupacija Vol Strita, borba protiv SOPA i PIPA zakona samo su neki od snažnih pokreta koji su pokazali da Internet postaje sve uticajniji u velikim promenama i osnaživanju građanstva.
 
Ove godine, SHARE konferencija će ponovo okupiti više od dve hiljade aktivista, blogera, injženjera, programera i umetnika iz Srbije i inostranstva, tokom tri dana interesantnih predavanja, radionica i sastanaka u Domu Omladine.
 

 

"SHARE2" konferencija krajem aprila u Beogradu

 "SHARE2" konferencija krajem aprila u Beogradu

 

 

Predavači su vodeće međunarodne zvezde na polju Internet aktivizma i društvenih promena, sajber disidenti i svetski poznati blogeri koji će publiku upoznati sa novim formama aktivizma i pristupima u primeni novih medija i naprednih tehnologija.
 
Diskusija će zaći duboko u podzemlje Internet pokreta kako bi istražila grupe koje se bore za digitalna prava, štiteći privatnost sugrađana, a uz naprednu muziku i kulturu veličati Internet kao otvorenu i slobodnu teritoriju za sve. Muzički program konferencije, "SHARE by Night" predstaviće nastupe aktuelnih svetskih autora inovativne elektronske i savremene muzike koji će deliti bine i DJ pultove sa talentima lokalne klupske scene.
 
 
"SHARE2" konferencija krajem aprila u Beogradu

 "SHARE2" konferencija krajem aprila u Beogradu

 

 

SHARE konferencija će ove godine biti besplatan događaj. Svi zainteresovani delegati moći će kroz niz konkursa, radionica i akcija, u toku marta i aprila, da obezbede sebi prisustvo predavanjima na SHARE-u. Zbog ograničenog kapaciteta, u opticaju će biti 2.000 jedinstvenih narukvica koje predstavljaju propusnicu za preko 100 predavanja, izložbi, koncerata i DJ nastupa.
 
Više informacija o programu, načinima za dobijanje narukvica, kao i snimci najzanimljivijih predavanja sa prošlogodišnje konferencije biće objavljeni uskoro na sajtu www.shareconference.net.

 

 

"SHARE2" konferencija krajem aprila u Beogradu