Home

VESTI

Satnica Jelen Pivo Live festivala

No Comments Festival

Satnica Jelen Pivo Live festivala

Organizatori "Jelen pivo live" festivala saopštili su satnicu nastupa izvođača po kojoj će 18. i 19. septembra u Studentskom kulturnom centru Beograda nosioci programa "Fall" i "Echo and the Bunnymen" svirati najmanje sat vremena.

Portparol festivala Nikola Jovanović rekao je na konferenciji za novinare da je to minimalna dužina na koju su izvođači obavezni ugovorom, ali da će nastupi možda trajati i duže ako za to bude odgovarajuće reakcije beogradske publike.

Prema najavljenoj satnici, program prve večeri u velikoj dvorani SKC-a od 20.30 otvaraju beogradski alternativci "Žene kese", a slede od 21.20 rege bend "Kanda Kodža i Nebojša" i 22.20 "Heavy Trash" njujorškog alternativnog rokera Džona Spensera (Jon Spencer).

Zvezde večeri, britanski "Fall" frontmena Marka I. Smita (Mark E. Smith) će izaći pred publiku oko 23.40 i sviraće nekih sati i po do 1.00, kada nastupaju novosadski veterani "Obojeni program". 

 

The Fall

Druge večeri satnica je ista, a redom nastupaju "Nežni Dalibor", "Eva Braun", "Echo ant the bunnymen", "Rakes" i "Veliki prezir".

Jovanović je najavio da će "Echo and the bunnymen", pošto prvi put nastupaju u Srbiji, izvesti najpoznatije hitove, ali i nekoliko pesama sa novog albuma "Fountain", koji treba da izađe u oktobru, kako "bi ispipali teren kako nove stvari funkcionišu kod publike".

Na festivalskoj maloj sceni u SKC-ovom klubu "Living room" 18. septembra nastupaju od 21.00 bluzeri "Šinobusi", od 22.00 "Nikad dosta", 23.00 "Trance Balkan Desorganisation", a posle ponoći "Popečitelji", u 1.00 "Flip out" i od 2.00 "Euforija".

Ista satnica važi i za 19. septembar kada sviraju bendovi "Slaptrap", kantautorka Bo, "Virvel", "Melodrom", "Autopark" i "Irfan Muertes".

Upitan zašto je "Jelen pivo live" posle Kalemgdana i prošlogodišnjeg "Tašmajdana" ovaj put prebačen u po kapacitetu daleko manji SKC, predstavnik organizatora iz Apatinske pivare Srđan Stanković je rekao da je osnovna ideja bila da se festival održava u raznim kultnim rokenrol prostorima u Beogradu.

Jovanović je dodao da je ove godine ideja bila da se dovedu "klupski bendovi za intimniju klupsku atmosferu".

Prema njegovim rečima, od danas je završena prodaja po promotivnim cenama i umesto 1.200 za jedan dan, odnosno 2.000 za oba, ulaznice su poskupile na 1.600 i 2.500 dinara, a ostalo je još samo oko 100 kompleta karata.