Home

VESTI

Rundek otvara „Scena fest“

No Comments Festival

Hrvatski muzičar Darko Rundek i njegov „Kargo orkestar“ nastupiće 31. jula na otvaranju kulturne manifestaciju „Scena fest“ u InÄ‘iji.

 

Organizatori festivala iz Kulturnog centra InÄ‘ije saopštili su da će nekadašnji voÄ‘a zagrebačkog „Haustora“ svirati na besplatnom koncertu na velikoj bini u ulici Vojvode Stepe, u okviru „Scena festa“ koji traje od 31. jula do 13. avgusta.

 

Osim InÄ‘ije, Rundek nema drugih zakazanih koncerata u Srbiji, a za septembar je najavio izlazak živog albuma snimljenog prošle godine na koncertu u Domu omladine Beograda. Inače, ovaj snimak načinjen je na koncertu 23. marta prošle godine kada je Rundek sa svojim orkestrom beogradskoj publici predstavio album „Mhm a-ha oh yeah da-da“. Video materijal zabeležio je sjajnu atmosferu na koncertu i horsko pevanje publike koja je Rundekove pesme listom znala napamet.

 

Drugog dana „Scena festa“ 1. avgusta na istoj bini nastupiće hip-hop muzičar Marčelo sa predgrupom „Iskaz i svedoci“.

 

Kao i ranijih godina, „Scena fest“ će se održavati na više lokacija u gradu i obilovaće dešavanjima različitog karaktera od koncerata, gostujućih pozorišta, izložbi, do projekcija filmova i tematskih žurki. Organizatori su najavili da će detaljan spisak učesnika festivala i satnicu objaviti naknadno.