Home

VESTI

Return of Forever nastupili u SC-u

No Comments Festival

 U okviru “Summertime festivala” u Sava centru 6. jula nastupio je dez-rok sastav “Return To Forever” koji se posle 25 godina odsustva vratio na scenu velikom turnejom po Evropi i Americi


Beogradska publika je stoje’i i dugim aplauzom pozdravila povratak ÄŒika Korie (klavijature), Stenlija Klarka (bas gitara), Ala di Meole (električna gitara) i Lenija Vajta (bubnjevi).

Euforićnu atmosferu izazvao je drugi deo koncerta kada su članovi grupe na kontrabasu i akustičnoj gitari izveli svoje velike hitove iz sedamdesetih godina “No mystery” i “Romantic warrior”.

 

Najveće aplauze dobio je Klark za solo nastup na kontrabasu, a ništa manje oduševljenje pratilo je i solo deonice Korie.

Usledio je i solo nastup Vajta, koji je, obraćajući se publici, rekao da “u vremenu kada je sve više dečačkih bendova, oni će pokušati da stvore novi trend muških bendova”.

“Ovo je divan način vratiti se na scenu posle 25 godina”, dodao je on iznenaÄ‘en pozitivnim burnim reakcijama publike.

Posle skoro dva i po sata sviranja sa malom pauzom bend je na bis izveo “Duel of the Jester and the Tyrant”, a najverniji obožavatelji već su stajali uz binu.

Salom su odzvanjali usklici, tapšanje, a oni najbliži su se rukovali sa ovim vrhunskim muzičarima, fotografisali ih i dobili autograme.

“Return To Forever” je startovao 1972. godine objavivši istoimeni debi album, da bi se u potonjoj karijeri još dva puta menjao sastav ove grupe.

I sastav koji je nastupio pred BeograÄ‘anima, snimio je i najpopularnije albume po kojima se ovaj sastav pamti -“Where Have I Known You Before” (1974.), “No Mystey” (1975.), koji je nagradjen Gremijem i “Romantic Warrior” (1976).