Home

VESTI

RESONATE MUSIC predstavlja: StephenO’Malley, Chain of Flowers i WoO

No Comments Festival

RESONATE MUSIC predstavlja: StephenO’Malley, Chain of Flowers i WoORESONATE MUSIC predstavlja: alternativnu gitarsku zvezdu – STEPHEN O'MALLEY-a iz bedna Sunn O))), popularnu britansku post-punk senzaciju – Chain of Flowers i beogradskog gitaristu – WoO-a prve večeri festivala! Sreda, 19. april 2017. Dom omladine Beograda.
  
StephenO’Malley  je umetnik koji  stoji iza velikog američkog underground sastava Sun O))), najveći je svetski specijalista za glasnu drone gitarsku muziku i alternativni metal, muzičar koji radikalno menja koncept pesme i stvara nezaboravne simfonije buke sam na gitari.

  

Ovaj poznati svetski gitarista nastupa prve večeri Resonate festivala, u sredu 19. aprila 2017. u Domu omladine Beograda.

Pre njega, Resonate publiku zagrejaće popularna britanska post-punk senzacija –  bend Chain of Flowers i beogradski gitarista WoO.

Stephen O’Malley (1974), rođen je u Novom Hempširu (USA), odrastao u Sijetlu. Deceniju svog života proveo je u Njujorku, trenutno nastanjen u Parizu. Kao kompozitor i muzičar od 1993. učestvovao je u stotinu koncerata i nastupa širom sveta.

 

 

 RESONATE MUSIC predstavlja: StephenO’Malley, Chain of Flowers i WoO

RESONATE MUSIC predstavlja: StephenO’Malley, Chain of Flowers i WoO

 

 

O’Malley je osnivač više grupa, uključujući Thorr`s Hammer (1993), Burning Witch (1995), Sunn O))) (1998), Khanate (2000), KTL (2005), ÄÄNIPÄÄ (2011). Često sarađuje sa muzičarima van svoje grupe i stila, sa umetnicima i kompozitorima različitih formata, na koncertima i audio postavama. Bio je deo tima koji je formirao muzičke kuće Southern Lord (1998) i Ajna Offensive (1995), a radio je kao umetnički direktor muzičke kuće Misanthropy (1997 – 2000), kao i za razne njujorške reklamne agencije i izdavače (1998 – 2006). Godine 2011. U saradnji sa Peterom Rebergom (Peter Rehberg)/ Editions Mego formirao je muzičku kuću Ideologic Organ.

Stephen O`Malley može se pohvaliti velikim opusom, koji uključuje saradnju sa širokim spektrom eksperimentalnih muzičara, kao što su Scott Walker, Merzbow, Jim O`Rourke, Keiji Haino, Mat Gustaffson, Peter Rehberg, Oren Ambarchi i mnogi drugi u oblasti filma, koreografije. 

 

 

RESONATE MUSIC predstavlja: StephenO’Malley, Chain of Flowers i WoO

RESONATE MUSIC predstavlja: StephenO’Malley, Chain of Flowers i WoO

 

 

Karte za ovaj koncert, po ceni od 1.800 dinara, možete naći na svim prodajnim mestima Eventim-a.

Resonate je platforma za povezivanje, razmenu znanja i edukaciju, koja spaja vrhunske umetnike i istraživače u bavljenju pozicijom tehnologije u umetnosti u kulturi. Umetnici, predavači i muzičari koji dolaze na Resonate predstavljaju vrhunac savremene kreativne industrije u svetu.

Resonate će imati svoje šesto izdanje u periodu od 19. do 22. aprila 2017. u Beogradu.

Sve informacije o programu i kartama za Resonate festival možete pronaći na sajtu festivala: www.resonate.io

Facebook: @resonate.io
Twitter: @resonate_io ‬
Instagram: @resonate_io  
#res17