Home

VESTI

Remake festival se otvara sutra u Berlinu!

No Comments Festival

Remake festival se otvara sutra u Berlinu!Prvo internacionalno izdanje Remake festivala počinje u sredu 11. septembra u Platoon Kunsthalle u Berlinu, i tokom pet dana predstaviće preko 200 umetnika i organizacija koji će kroz radionice, performanse, izložbe i predavanja podeliti sa publikom viđenje i razvoj remake kulture.
  
Kroz tri glavne teme festivala RESET, RETHINK i RECREATE publika će između ostalog prisustvovati izgradnji prve Eartship građevine, zelene kuće napravljene od ekoloških i recikliranih materijala, koja ipak pruža sve neophodnosti modernog doma i kao takva se smatra budućnošću ekološki orijentsane arhitekture.
 

Organizacija Plastique Fantastique će posetiocima dočarati kako izgleda boravak i rad u balonu od sapunice, a  Onyx Ashanti predstaviće svoj The Betajazz Controler, muzički sistem na kom svira uz pomoć celog tela.

 

U okviru noćnog programa nastupiće internacionalna zvezda Simonne Jones, Marco Barotti izvešće performans na otvaranju festivala, a te večeri nastupiće i Ewox i Tamarinsky iz Srbije.

 

 

 Remake festival se otvara sutra u Berlinu!

Remake festival se otvara sutra u Berlinu!

 

 

Ovo će biti prvo izdanje Remake festivala u Berlinu, u saradnji sa agencijom za kulturni razvoj Platoon, koja je nastala u Berlinu, a radi i u Seulu, a Remake će svoj program izvesti pred publikom jednog od najvećih umetničkih centara u Evropi.

Kompletan program i biografije učesnika festivala mogu se pronaći na sajtu www.remake.com .

Promo video festivala.

Sve o Remake festivalu potražite na:
www.remakefestival.com
www.facebook.com/festivalremake