Home

VESTI

Reggaeneracija Dunava Eco-Music Fest 4

No Comments Festival

Reggaeneracija Dunava Eco-Music Fest 4

U čast Dunavu, već tri godine unazad, na međunarodni Dan Dunava, organizuje se Reggaeneracija Dunava ekološko-muzički festival.

Ona predstavlja jedinstvo edukativnih sadržaja vezanih za podizanje svesti o značaju ove reke, uz muzičke sadržaje u vidu dvodnevnih reggae koncerata. Naši saradnici u realizaciji ekoloških aktivnosti su eminentne međunarodne organizacije kao što su WWF i IUCN, a manifestaciju poseti značajan broj mladih iz zemlje i okruženja.

 

Festival se održava na prostoru Eko-rekreativnog centra u Bačkom Monoštoru, koji je smešten na samom obodu SRP “Gornje Podunavlje”, a predstavlja ekološku učionicu u prirodi.

Bački Monoštor je vojvođansko selo koje se nalazi u neposrednoj blizini Dunava i Specijalnog rezervata prirode „Gornje Podunavlje“, pa je ova reka osnovni činilac koji je uticao na način života stanovnika Monoštora.

Stotinama godina unazad, Dunav oblikuje način života ljudi na ovim prostorima, osnovne delatnosti stanovništva vezane su za ovu reku koja je oduvek izdašna u svojim blagodetima, obezbeđujući im egzistenciju. Rečni ekosistem je takođe od vitalnog značaja i danas za socio-ekonomsku dobrobit celog prekograničnog regiona.

 

 

 Reggaeneracija Dunava Eco-Music Fest 4

Reggaeneracija Dunava Eco-Music Fest 4

 

Monoštorci su svesni prirodnih lepota koje ih okružuju, pa se iz tog razloga i trude da ih sačuvaju za naraštaje koji dolaze. Kao odlično sredstvo za promociju i zaštitu prirode, pokazali su se festivali, bazirani na prirodi i tradiciji. Tako je pored festivala koji promoviše tradiciju, lokalne gastronomske specijalitete i muziku – Bodrog fest, najznačajniji ekološki festival Reggaeneracija.

2008 (Hornsman Coyote, Black Ark crew, Mad Red, I-tall vision ss, Reggae maniac crew)
2009 (Straight Jackin, Irie Revolution, Queen of the Djashtown, Tequila Guerilla, Dj Jellow, Dj Sorriso)
2010 (Nesvrstani, Temple of the Smoke, Dreadkillaz, Dj Sanjcaa, Dj Dovlaman, Showme selecta, Skal, Dj Milan Milkovic)
2011 (ZAA (Krusevac), ZION crew (Backi Monostor), SASSJA (Tuzla), SHOWME Selecta (Novi Sad), MC Chakka (Zagreb), BHC ss (Zrenjanin), Dreadkillaz (Kikinda), Rasta Goblins (Sombor), Ruski lekari sa podrskom Dr. Kozica koji dolazi sa specijalizacije iz inozemstva i donosi tresnje…)

org: NGO PODUNAV & ZION Crew 

 

 

Reggaeneracija Dunava Eco-Music Fest 4

 Reggaeneracija Dunava Eco-Music Fest 4