Home

VESTI

Reggae Serbia Fest 2012

No Comments Festival

Reggae Serbia Fest 2012Veliko nam je zadovoljstvo da Vas obavestimo da će od 16. do 18. novembra ove godine u Pančevu po peti put biti održan Reggae Serbia festival, koji će u tri festivalska dana, na dve lokacije, predstaviti zanimljiva imena evropske i srpske reggae scene.

    

Kao headlineri festivala izdvajaju se Mad Professor, najznačajnije ime dub muzike Velike Britanije i mladi hiphop izvođač Rootwords kojeg će pratiti švajcarski reggae bend “Najavibes”.
   

Kada su u pitanju soundsystemi, na ovogodišnjem festivalu će nastupiti Asher Selector (Švajcarska), Matteo (Švajcarska), Raldo (Švajcarska), Keumart De Green Sayaman (Švajcarska), Mad Codiuf (Belgija) i DJ Skunk & Laurent (Švajcarska).

 

Ovaj po svojoj koncepciji jedinstven festival, u tom smislu da je u potpunosti posvećen promociji isključivo rege muzike i kulture, trudi se da istovremeno podrži i lokalnu scenu, tako da će se na programu uz hedlajnere naći i većina trenutno aktivnih domaćih soundsystema – "Jahmessenjah" i MC Darka iz Gornjeg Milanovca, “Solid Hi-fi” iz Smedereva, Shone Al Capone i Professor Tresha iz Beograda, "Trenchtown Rockers" i "Positive Vibration" iz Pančeva kao i bendovi “Che Guerillaz” iz Beograda i “Greenfingers” iz Niša. Otvaranje festivala obeležiće i dve izložbe u Galeriji Doma omladine Pančevo.

 

 

 Reggae Serbia Fest 2012

Reggae Serbia Fest 2012

 

 

Festival se odvija u Malom klubu Doma omladine, Svetog Save 10, Pančevo, i u sali Studentskog Doma na adresi Dimitrija Tucovića 2 u Pančevu, a organizaciju potpisuje Dom Omladine Pančevo. Realizaciju su finansijski omogućili Grad Pančevo, Pokrajinski sekretarijat za kulturu AP Vojvodine i NIS GaspromNeft.