Home

VESTI

REFRACT No.9 – Kid Loco & Belleruche

No Comments Festival

REFRACT No.9 - Kid LocoREFRACT Festival se održava deveti put za redom u periodu od 18.05.2010. – 23.05.2010.

 

Najavljeni su nastupi Kid Loco & Belleruche !

 

Francuski izvođač kojeg možemo porediti sa Air-om i Dimitri from Paris, Kid Loco ima još jače srodstvo sa dugom tradicijom francuskog popa koga odlikuje Serge Gainsbourg.

 

Napravio je dosta hitova, sa kojim je stekao dosta obožavalaca širom sveta. Njegov stil se moze okarakterisati kao trip hop sa elementima jazz-a.

 

Takođe poznat kao Jean-Yves Prieur, počeo je svirati gitaru sa 13 godina i nastupao sa nekoliko francuskih punk bendova tokom ranih 80-ih. Krajem te dekade preusmerava se na produkciju i sa bendom Mega Reefer Scratch prelazi na reggae i hip-hop zvuk.
 
Do 1996. godine, Prieur je već izgradio svoj sopstveni studio, i pod pseudonimom Kid Loco izdao „Blues Project EP“ za Yellow Productions.
 

REFRACT No.9
 REFRACT No.9
 
Njegov album prvenac iz 1997. godine „A Grand Love Story“ bio je veliki uspeh i zasluženo dobio pohvale od mnogih iz zajednica indie-rock i elektronske muzike. Remix album je izašao 1998. godine. Prieur-a je takođe pratila Sarah Cracknell iz St. Etienne-a u interpretaciji numere „The Man I Love“ za Gershwin-ov tribute Red Hot + Rhapsody, kao što je remixovao Stereolab, Pulp, Mogwai, The High Llamas, Dimitri from Paris i Talvin Singh. 2001. godine izlazi drugi album „Kill Your Darlings“, a poslednji u nizu „Party Animals & Disco Biscuits“ izlazi 2008. godine.
BELLERUCHE
Ovaj trio čine Kathrin deBoer (vokal), Ricky Fabulous (gitara) i DJ Modest (gramofoni). 2007. godine Belleruche je potpisao za Tru Thoughts izdavačku kuću i njihov debi album ‘Turntable Soul Music’ nailazi na fantastičnu reakciju fanova širom sveta i postaje najbrže prodavani debatni album Tru Thoughts izdavačke kuće. Belleruche se mogu pronaći u stilovima Lamb-a, Portishaid-a, DJ Vadim-a, Nina Simone i Hendrixa…
 

 

 REFRACT Festival
Subota, 22.05.2010.
Location: KALEMEGDANSKA TVRĐAVA

 

http://www.belleruche.com
http://www.kidloco.com