Home

VESTI

REFRACT festival No.8

No Comments Festival

REFRACT festival

Osmi po redu Refract festival će biti održan od 1. do 15. juna u Beogradu, Požarevcu, Kragujevcu, Zrenjaninu i Banatskom Novom Selu.

 

Kao i svake godine predstavljamo zvučna i vizuelna osveženja iz cele Evrope. Ove godine između ostalog čekaju Vas koncerti sastava Nostalgia 77 iz Brajtona, Beatbusters i Tobogan iz Zagreba, nastupi muzičara sa etiketa Morr Music i Kompakt iz Berlina, predstava Ister teatra, izložba dizajnera Nebojše Cvetkovića, video radovi iz selekcije festivala Transmediale i još mnogo toga… Program u Beogradu će biti na obali reke Save, u novom kulturnom centru Grad. Dobrodošli!

 

Andi i Hannes Teichmann rođena braća iz Berlina, pripadnici su nemačke tech-house-pop scene, poput T.Raumschmierea, Hands Grubera, ili pak Schaeben/Vossa. Uvek nasmejani, spremni za komunikaciju s publikom, njihovi ping pong setovi su često nepredvidivi.

 

  GEBRÜDER TEICHMANN / Disko B, Festplatten, Kompakt / Berlin

 

Teichmann-ova selekcija žanrova u njihovim dramatičnim setovima se kreće od minimal-a do acid-a, chicago-a, techno-a, rock-a i house-a. Osim partija koje stalno održavaju po Nemačkoj i publika ostalog dela sveta je imala to zadovoljstvo da uživa u njihovim nastupima – od Sibira, Južne Amerike, Bliskog istoka, Kine, Vijetnama pa sve do Filipina.

Kao producenti elektronske muzike osnovali su i svoj vlastiti label Festplatten, a izdavali su i za mnoge nemačke izdavačke kuće poput Kompakt-a ili pak L.age d.or-a. Festplatten je label koji je među prvima pronašao balans između funky, minimala i housea.

 

2001. počinju saradnju s Leopoldom Hurtom, a 2002. Grad Regensburg im dodeljuje nagradu za najveći kulturni doprinos njihovom gradu, čime su postali najmlađi dobitnici u istoriji Regensburga, te, za Nemce, prestižne nagrade. 2007. izdali su svoj album prvenac za label Leitfaden i Disko B, pod nazivom „The number of beat“ , a 2008. „Times Up/Hands Up“ za Teichtracks.

Oni će nas posetiti u okviru Refract festivala koji se održava od 1. do 15. juna u Beogradu, Požarevcu, Kragujevcu, Zrenjaninu i Banatskom Novom Selu.

 

 

12. jun, 22h – 04h

REFRACT festival
GEBRÜDER TEICHMANN / Disko B, Festplatten, Kompakt / Berlin
TIJANA T / Abe Duque Records, Tilt / Belgrade

GEBRÜDER TEICHMANN

http://www.myspace.com/teichmann