Home

VESTI

Radionice na Summer3p festivalu

No Comments Festival

Radionice na Summer3p festivaluObaveštavamo vas da će na predstojećem Summer3p festivalu biti održano osam radionica otvorenog tipa čiji su ciljevi edukacija, kulturna razmena, stvaralaštvo, očuvanje životne sredine i druženje.

Posetioci će moći da se uključe u radionice iz više atraktivnih oblasti: hip hop, baletsku, slikarsku, sportsku, audio-video i press radionicu, kao i radionice u okviru dve kampanje ovogodišnjeg festivala – Stop nasilju! i Čuvajmo prirodu! – edukativnu ekološku radionicu, radionicu reciklaže i interaktivnu radionicu Stop nasilju.

Hip hop plesna radionica omogućiće polaznicima upoznavanje sa ovim

popularnim plesnim pravcem i bazičnim tehnikama hip hopa. Plesna radionica je namenjena kako početnicima, tako i polaznicima koji već imaju neko iskustvo u ovoj vrsti plesa. Održavaće se svakog dana festivala od 18.30 h do 19.30 h,  a radionicu će voditi Maja Erić, trener i koreograf.

Baletska plesna radionica polaznike će upoznati sa osnovama modernog i klasičnog baleta, uz pomoć Katarine Horvat, profesionalne balerine i člana UBUS-a (Udruženje baletskih umetnika Srbije).

 

Radionice na Summer3p festivalu

Slikarska radionica pružiće zainteresovanima opšti uvid u slikarski zanat, kao i osnove tehnika ulje na platnu, akril na platnu i oslikavanje grnčarije. Radionicu će voditi Emil Kadirić akademski slikar, svakog dana festivala u večernjim satima. Svi zainteresovani za slikarsku radionicu, moći će da se uključe bez prethodnog prijavljivanja.  

Sportske aktivnosti u vidu turnira u stonom tenisu, odbojci na pesku, odbojci u bazenu i badmintonu odvijaće se svakog dana trajanja festivala u periodu od 10 do 18 h, a učešće će moći da uzme preko 50 posetilaca. Sve sportske aktivnosti će voditi i nadgledati student DIF-a Armin Halas.

Audio i video radionica SubFX AudioVisual omogućiće polaznicima da se  upoznaju sa savremenim mogućnostima audiovizuelnih instalacija u širokom domenu hardvera i softvera namenjenih za stvaranje elektronske muzike i vizualizacije. Radionica će se održavati svakog dana festivala od 16 h do 21 h.

 

 

Radionice na Summer3p festivalu

 


Radionica sličnog tipa – Art Film Studio, omogućiće polaznicima i praktičnu primenu i igru tako što će svi polaznici biti deo tima koji učestvuje u snimanju najuzbudljivijih momenata festivala. U radionici će se takođe obrađivati snimljeni materijal sa ciljem da odgovore na neku od tema:
– Kratak uvod u snimanje i kadriranje
– Snimanje lokacije festivala i obale Palićkog jezera
– Snimanje radova u radionicama
– Snimanje intervjua sa organizatorima i učesnicima
– Intervjui sa DJ-evima

– Snimanje žurke sa više kamera
– Montaža
– Postprodukcija

Art Film Studio biće otvoren za polaznike svakog dana od 17 h do 20 h i od  
23 h pa do okončanja muzičkog programa svakog dana festivala.
Pored radionica, Summer3p će biti mesto održavanja više zanimljivih izložbi: Projekat Guerilla Art koji predstavlja izložbeni prostor u pokretu omogućavajući interakciju festivalskog ambijenta sa njegovim posetiocima, zatim fotografska instalacija The Public Bath autora Lee Vidaković i Bobana Matza, kao i postavka umetničkih lampi Radionice Art i izložba razglednica projekata auTHEntic vojvodina.  

 

 

Radionice na Summer3p festivalu

 


Pored izložbi, biće održane i modne revije kao i revije frizura.

Sve radionice, kao i izložbe i revije odvijaće se na Muškom štrandu, na obali Palićkog jezera u blizini atraktivnog Cluba Del Lago, svakog dana tokom festivala.  
Svi zainteresovani za učešće u nekoj od radionica mogu se prijaviti preko mejla [email protected]


Ovogodišnji, sedmi po redu Summer3p, održaće se od od 23. do 26. jula u veoma prijatnom letnjem ambijentu Termalnog bazena i Muškog štranda kraj Palićkog jezera.  


Program će se odvijati na dva stejdža: glavni muzički program koji počinje svakog dana u 23 h na Moon stage-u, a prateći muzički program sa početkom u 17 h na Lago Lounge stage-u.  


Organizatori festivala su udruženje AŠC i Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo iz Subotice – FOKUS.  

Posetite našu zvaničnu internet prezentaciju – http://summer3p.subotica.com