Home

VESTI

Psihomodo pop,Jarboli, Multietnička atrakcija, Sopot i PMG Kolektiv na Balkan Streets festu u Vranju

No Comments Festival

Psihomodo pop,Jarboli, Multietnička atrakcija, Sopot i PMG Kolektiv na Balkan Streets festu u VranjuPredstavljamo vam muzički program četvrtog po redu Balkan Streets festivala, koji će od 21. do 24. juna oživeti ulice Vranja i u grad na jugu Srbije dovesti veliki broj muzičara i umetnika sa celog Balkana, ali i iz ostatka Evrope.

 
Vranje će postati epicentar dobrog provoda i umetničkog aktivizma, ali i mesto edukcije i povezivanja mladih koji će dobre festivalske vibracije i korisne ideje moći kao nekakav pelcer da „posade“ kasnije u svojoj sredini.
 

U okviru muzičkog programa nastupiće poznati hrvatski sastav Psihomodo pop koji predvodi harizmatični pevač Davor Gobac, kultni beogradski alt-rock bend Jarboli, jedna od najpoznatijih makedonskih grupa PMG Kolektiv, bas-bubanj duo Multetnička atrakcija, čiji su koncerti zaista prava atrakcija, banjalučki bend Sopot, koji na moderan i vrlo originalan način kombinuje dub, reggae, dubstep i drum 'n' bass uz povremeno korišćenje balkanskih etno motiva.

 

Sviraće i neobični nemački rock/dub/punk/drum'n'bass/rap sastav Marracash Orchestra, holandski bend Groove Embassy i kantautor iz iste zemlje Erik Hofland aka dyzack, kao i akustični trio iz Vukovara – Das Rejdž.  

Balkan Streets festival će takođe podržati lokalnu scenu i dati prostor neafirmisanim bendovima iz Vranja da se predstave širem auditorijumu.

Pored muzičkog programa, festival će ponuditi i bogate edukativne sadržaje namenjene muzičarima i promoterima iz Vranja i okoline, a predstaviće i angažovanu i uličnu umetnost.

 

 

 Psihomodo pop,Jarboli, Multietnička atrakcija, Sopot i PMG Kolektiv na Balkan Streets festu u Vranju

Psihomodo Pop

 

 
Pre početka samog festivala, u periodu od 25. maja do 25. juna održavaće se radionice, prezentacije i master class na više lokacija u Vranju sa gostima iz zemlje i inostarnstva. Prva u nizu biće interaktivna radionica Marka Đorđevića i Branka Trijića. Radionica će biti održana u petak, 25. maja od 20h u Muzičkoj skoli u Vranju. Marko Đorđević je završio prestižni Berklee College of Music, živi u Njujorku, a domaći auditorijum ga je upoznao na otvaranju Beogradskog jazz festivala 2007. Branko Trijić je učio da svira gitaru kod Radomira Mihajlovića Točka, a zatim otišao na usavršavanje u Holandiju gde je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Amsterdamu.

Uskoro možete očekivati više informacija o ostalim festivalskim programima, kao i satnicu festivala.
Pored Vranja, festival će se održati 29. juna u Vukovaru (Hrvatska), 30. juna u Tešnju (BiH), a početkom septembra imaće i svoje holandsko izdanje.

 

 

 Psihomodo pop,Jarboli, Multietnička atrakcija, Sopot i PMG Kolektiv na Balkan Streets festu u Vranju

Multietnicka Atrakcija

 

 

Ove godine festival u Vranju je podržan od strane Evropske Unije, preko IPA programa (u okviru projekta Muzika bez granica), Ministarstva omladine i sporta, Nezavisne kulturne scene Srbije, Grada Vranja, Grada Drezdena, holandskih kulturnih fondova.

Partneri Balkan Streets festivala su organizacije: Platform Spartak (Holandija), Mirovna grupa mladih Dunav (Vukovar, Hrvatska), Stari grad (Tešanj, BiH), Taksirat (Skoplje, Makedonija) i KulturAktiv – Nemačka.