Home

VESTI

Prvi Arsenal završen uz eksplozivne Brejkerse

No Comments Festival

Prvi Arsenal završen uz eksplozivne Brejkerse

Trodnevni prvi Arsenal fest u Kragujevcu završen je u noći subota na nedelju na spektakularan način – opštenarodnim veseljem u organizaciji Ramba Amadeusa.
 
Eksplozivnim nastupom Partibrejkersa pred više od pet hiljada posetilaca u prostoru na otvorenom Kneževom arsenalu, i na kraju visokoenergetskim pražnjenjem Dubioze kolektiv!
 

Novi rok festival počeo je obećavajuće u četvrtak pred nekoliko hiljada Kragujevčana – zanimljivim nastupom mladih snaga, učenika muzičke škole "Oktava", razvaljivačkim setom povratnika na scenu 16 Osam 23, stadionskom atmosferom koju su stvorili S.A.R.S. i sjajnim premijernim pojavljivanjem u Kragujevcu zagrebačkih pop majstora Džinksa (Jinx).

Brojke (i očekivanja) su porasli su za drugo veče – više od pet hiljada posetilaca Arsenala u petak je s oduševljenjem pozdravilo – moćne kragujevačke metalce Darkshines i žestoko nabrijane pankere Čovek bez sluha, koji su sjajnim nastupom promovisali tek izašli CD album "Događaj dana".

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=3vC_29nqEjA{/mgmediabot2}
SARS – Perspektiva (Arsenal fest Kragujevac)

 

Posle rasturaljke zvane nastup srpskih Iraca Orthodox Celts, zvezde večeri zagrebačko Hladno pivo napravili su ršum na svojoj prvoj svirci u karijeri u Kragujevcu, gde su predstavili CD album "Svijet glamura", a slavlje je potrajalo uz rege i odličan Del Arno bend.

 

Brojke (i očekivanja) su porasli su za drugo veče – više od pet hiljada posetilaca Arsenala u petak je s oduševljenjem pozdravilo – moćne kragujevačke metalce Darkshines i žestoko nabrijane pankere Čovek bez sluha, koji su sjajnim nastupom promovisali tek izašli CD album "Događaj dana".

Posle rasturaljke zvane nastup srpskih Iraca Orthodox Celts, zvezde večeri zagrebačko Hladno pivo napravili su ršum na svojoj prvoj svirci u karijeri u Kragujevcu, gde su predstavili CD album "Svijet glamura", a slavlje je potrajalo uz rege i odličan Del Arno bend.

"Ljudi… ovo večeras ne zaboravljamo", u subotu je frontmen Zoran Kostić-Cane kratko i jasno na najbolji način sumirao atmosferu tokom nastupa Partibrejkersa, nosilaca programa završne večeri Arsenala.

 

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=P15qflJOUj4{/mgmediabot2}
Dubioza Kolektiv – Blam (Arsenal Fest Kragujevac)

 

Malo je reći da su Brejkers zaradili ovacije za žestinu kojom su počastili preko pet hiljada posetilaca završnice festivala, od kojih je, kao i svih večeri, pored Kragujevčana bar četvrtina došla iz Beograda, Novog Sada i okolnih gradova, mesta…

Dok je Nebojša Antonijević-Anton kulerski sipao rifove preko raspomamljene mase u Kneževom arsenalu, koji se "Noćas u gradu" "Hiljadu godina" tresao od "Zemljotresa" i "Lobotomije", Cane je osim pevanja u svom elementu bio i u "ćaskanju" sa publikom!

"Šumadijo dobro veče! Šumadijski rokenrol, to je život! Opa! Koliko vas ima!", raspoloženo je ispaljivao Cane. Brejkersi su pravili krš i lom brijući "Noć" i "Put", a pevač nije propustio da u duhu grada u kom sviraju počasti članove benda ocenom – "Maltene, k'o Smak!"

Prostrani Knežev arsenal omeđen fabričkim zgradama od crvene cigle, nekada deo kragujevačke industrijske zone, Cane je krstio kao "divan prostor", a Brejkeru je za oko zapao i preostali visoki starinski dimnjak u sredini Arsenala – "Vidim i vi imate krivi toranj". 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=sjrziovKVM0{/mgmediabot2}
Hladno pivo – Ezoterija (Kg Arsenal fest)

 

 

Partibrejkers su svirali na Arsenal festu na početku regionalne "Krš i lom" turneje, nazvane po aktuelnom živom albumu, a bend je ponovio zvučnu ubedljivost sa tog izdanja fantastičnim koncertom u KG-u koji su završili sa "Ono što pokušavaš sad", "Hipnotisanom gomilom", "Kreni prema meni", "Hoću da znam", "Mesečevom kći" i "Uličnim hodačem".

Pre Brejkersa, svoj nastup Svjetski MegaCar je odgovarajuće počeo uz zvuke iz filma "Roki", dočekan ovacijama publike i porukom: "Čestitam vam što se zauzeli ovaj prostor, ne dajte ga nikome!"

Rambo Amadeus je pokazao da ima "Fantastične glasovne mogućnosti", višeminutno je okrenut "Operater, operater", stigla je i poruka na adresu "Fela Kuti druže stari", kao i poučna brojalica "Devet depresivaca".

Rambo je objašnjavao da "koncerti nisu samo puka zabava, već ima tu i edukacije", upozorivši na opasnost od "pokvarenih banaka", a maturantkinje je pozvao da ne troše pare za skupe haljne, već ih štede za putovanja, kao u stara dobra nematerijalistička vremena.

Uz masnu, kotrljajuću fankoidnu ritam sekciju i duvače, Rambo je stigao uz "Sizifa" do veličanstvene završnice u kojoj su hiljade posetilaca Arsenala zdušno pevali "Holesterol"i "Čobane".

 

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=fqLe9DP_LHQ{/mgmediabot2}
Del Arno Band – Dobra vest – Kragujevac, Arsenal fest 2011

Program treće večeri Arsenal festa otvorio je The Dibidus, rasplesavši prisutne svojom energičnom mešavinom Manu Čao roka, popa, ska i regea u pesmama sa aktuelnog CD albuma "Trenrka i sako", kao što su "Iz dupeta u glavu", "Hleba i igara" i "To nije fer".

Bend frontmena Dejan Pejovića-Peje na oduševljenje prisutnih izveo je i nekoliko pesama njegovog starog benda Familija – "Boli me kita", "Mala mala" i "Paranoja" zvučale su kao da nije prošlo mnogo više od deset godina od kako su prvi put snimljene.

Dibidusi su se pokazali kao najprijatnije iznenađenje za Kragujevčane treće večeri, a dok je bend uz gromke aplauze napuštao stejž Peja je otpozdravio okupljene glavnim The Dibidus motom – "Volite se ljudi, ljubav pobeđuje sve!"

Na prvi susret sa Kragujevcem, sarajevske Letu štuke su stigle sa friškim CD albumom "Brojevi računa" sa koga su izveli naslovnu stvar "Dan dan" i "Nikog nema tu", a sa frontmenom Dinom Šaranom publika je zdušno otpevala stare hitove "Mjesto za dvoje", "Šutiš" i "Sunce".

 

Na kraju programa treće večeri i samog Arsenal festa, koncertno jedna od najupečatljivijih atrakcija regiona, mnogoljudni Dubioza kolektiv opravdao je čuvenje rasturačkim setom, a koliko je svima bilo dobro pokazuje jedan podatak – bend iz BiH je predviđenu jendočasovnu svirku produžio na sveopšte zadovoljstvo za čak 20 minuta! Završili su sa "Labudovim jezerom".

Kragujevac, Šumadija, Srbija i region definitivno su dobili veliki festival. To vam može potvrditi skoro 15 hiljada posetilaca koji su tri večeri pohodili Knežev arsenal, ali i sami izvođači.

 

 

 

"Hladno pivo ima čast svirati na prvom Arsenal festu. Ovo je krasan prostor… Hvala ljudima koji su potegli iz cijele Srbije. Nadam se da će ovaj festival doživjeti stotu reprizu na ovom fantastičnom mjestu", ocenio je legendarni Mile Kekin.

Miki Radojević iz ČBS: "Ne postoji bolje mesto u Srbiji gde treba večeras biti".

"Kragujevac se pokazao kao sjajan domaćin! Odlična publika, odlična produkcija i svirka. Prostor Kneževog arsenala je fenomenalan! Pink Flojd bi tu snimao spot kad bi mogao", Vuk Popadić 16 Osam 23.
 
Vidimo se iduće godine na drugom Arsenal festu!